Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕκδηλώσειςΝοσοκομείο Μεσολογγίου : Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι

Νοσοκομείο Μεσολογγίου : Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
Όλοι ελπίζω έχουμε κατανοήσει ότι η υποβάθμιση της πόλης του Μεσολογγίου αλλά και του δήμου γενικότερα έχει φτάσει στο μη περεταίρω.
Το Μεσολόγγι έχει αποψιλωθεί από κάθε δημόσια υπηρεσία, το ΤΕΙ διαλύθηκε και τα τμήματα της  Γεωπονικής βάλλονται από παντού με μεσοπρόθεσμο στόχο το κλείσιμο, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι ό τελευταίος πυλώνας που μας έχει απομείνει και δυστυχώς και αυτό, προσπαθούν να το κλείσουν.
Σαν να μην φτάνουν αυτά κάποιοι αμετανόητοι, κάποιοι άνθρωποι μειωμένης διανοητικής ικανότητας και κάποιοι αχυράνθρωποι συμφερόντων,  χωρίς να ντρέπονται διαδίδουν την άποψη ότι «έτσι που κατάντησε το νοσοκομείο καλύτερα να κλείσει»!
Είναι γνωστή η συνταγή. Αφήνουν το νοσοκομείο χωρίς, χρηματοδότηση και χωρίς προσωπικό για να στρέψουν την «λαϊκή οργή» των μη εξυπηρετούμενων, κατά του δημόσιου συστήματος υγείας και να βρουν το άλλοθι που ψάχνουν εναγωνίως για να δικαιολογήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία που έχουν κατά νου. 
Σε αυτούς που εκφράζονται έτσι, έχουμε να πούμε : Κύριοι είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί διότι, με την ψήφο σας στηρίξατε αυτούς που στο πρόγραμμά τους είχαν την διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.
Σκεφτήκατε ποτέ αλήθεια πόσα χρήματα θα χρειαστείτε για να νοσηλευθείτε  σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο αν σας συμβεί κάτι ;
Σκεφθήκατε ποτέ εσείς οι διαμαρτυρόμενοι πως είναι δυνατόν το Νοσοκομείο Μεσολογγίου να σας εξυπηρετήσει όταν από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις των 48 ιατρών υπάρχουν μόνο 22, όταν υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ;
Σκεφτήκατε ποτέ ότι η διασύνδεση με το Νοσοκομείο Αγρινίου, που έχει και αυτό τα ίδια προβλήματα λειτουργεί εις βάρος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, αρπάζοντας με διαδικασίες fast track γιατρούς και νοσηλευτές για να επιβιώσει το ίδιο ;
Σκεφτήκατε ποτέ τον τιτάνιο αγώνα που κάνουν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, δουλεύοντας άπειρες ώρες, πολλές φορές πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, για ελάχιστα χρήματα και με το φόβο του λάθους λόγω υπερκόπωσης, ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα ; 
Στις 15 Φεβρουαρίου έχει αποφασισθεί μια παλλαϊκή εκδήλωση για την στήριξη του Νοσοκομείου μας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της οργής και της αγανάκτησης, σε αυτούς που αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς, σε αυτούς που αποφασίζουν για την ζωή και την τσέπη μας, χωρίς να μας ρωτούν.
Κάνουμε έκκληση στον δήμαρχο κυριο Λύρο και του θυμίζουμε ότι έχει υποχρέωση να είναι επικεφαλής στην προσπάθεια διάσωσης του Νοσοκομείου, αν χρειασθεί και με πιο δυναμικά μέσα.
Κύριε δήμαρχε να σας θυμίσω ότι για τους ελάχιστους μετανάστες που ήρθαν για λίγο στην πόλη μας ξεσηκώσατε τους δημότες, κλείσατε την Πύλη με απορριμματοφόρα, κάνατε δηλώσεις στα κανάλια κλπ. και θέλουμε να σας ρωτήσουμε αξίζει ή όχι να κάνετε τα ίδια και περισσότερα για την διάσωση του Νοσοκομείου ;
Θα αποδεχτείτε να γραφτεί στην ιστορία ότι επί δημαρχίας σας έκλεισε το Νοσοκομείο της πόλης μας ;
Πιστεύουμε ότι δεν το θέλετε, αποδείξτε το όμως με τον καλύτερο τρόπο.
Κάνουμε έκκληση στον Περιφερειάρχη κύριο Φαρμάκη, του θυμίζουμε ότι το Μεσολόγγι και το Νοσοκομείο του, ανήκουν στην περιφέρεια της οποίας προΐσταται και του ζητάμε κάθε δυνατή στήριξη της περιφέρειας ώστε να μην κλείσει το νοσοκομείο μας. 
Κάνουμε έκκληση στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό, οποίος προς τιμή του δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στην προσπάθεια διάσωσης του Νοσοκομείου, να βοηθήσει στην ενημέρωση ακόμα και με κωδωνοκρουσίες και να παροτρύνει μέσω των ιερέων των ναών τους πιστούς, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Κάνουμε έκκληση στους δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν ενεργά στην προσπάθεια, διότι οι δύο αυτοί δήμοι εξυπηρετούνται επίσης από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους βουλευτές του νομού και σε όλους τους υποψήφιους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο στην περιφέρεια όσο και στους τρείς δήμους, όχι μόνο να στηρίξουν με την παρουσία τους την  προσπάθεια διάσωσης, αλλά να βοηθήσουν και στο να υπάρξει  μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. 
Οι εκλογές είναι κοντά και μόνο όσοι στηρίξουν θα στηριχθούν.
Θεωρούμε ότι για την επιτυχία της εκδήλωσης, όλοι θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και δομές, οι επαγγελματίες τις πόλης και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει κηρύξουν στάση εργασίας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, με την μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή των μαθητών τουλάχιστον των μεγάλων τάξεων.
Το Νοσοκομείο εκτός των άλλων στηρίζει άμεσα και το Γηροκομείο της πόλης μας, αν κλείσει το ένα κινδυνεύει με κλείσιμο και το άλλο.
Πρέπει κανένας δημότης να μην  λείψει από την προσπάθεια διάσωσης του Νοσοκομείου μας, πρέπει να διατρανώσουμε όλοι μαζί  την απαίτησή μας για διαχωρισμό των δύο Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, πρέπει να ζητήσουμε επιτακτικά την ενίσχυση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ώστε να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο του, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία. 
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν την χάσουμε θα είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας και κανείς δεν θα δικαιούται να διαμαρτυρηθεί εκ των υστέρων.
Η κρίσιμη ώρα, είναι τώρα.
Ας στηρίξουμε μαζικά την εκδήλωση, ας στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε το κλείσιμο του νοσοκομείου μας. 

 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»
Μεσολόγγι 4/2/2023
spot_img

Πρόσφατα άρθρα