Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτισμόςΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Date:

Σχετικά άρθρα

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων «Συνταγματάρχης Καραχρήστος»

Κείμενο και φωτογραφίες (από το μνημείο του 2/39 Συντάγματος...

Βροντερό παρών των συνταξιούχων Αιτωλ/νίας στην Αθήνα

Βροντερό παρών έδωσαν οι συνταξιούχοι σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου...

Αποκομίζοντας κέρδη σε ξεχασμένους τόπους: H Βόρεια Εύβοια σε πρώτο πλάνο

                                           Των Βασιλικής Γραμματικογιάννη και Ρέας Τζανετάκου « Αποχωρούν τα...

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας...

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΒΕΡΟΙΑΣ , ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ , ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, KOZANHΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΛΑΡΙΣΣΑΣ, ΡΟΥΜΕΛΗΣ και ΣΕΡΡΩΝ, στις αρχές Οκτωβρίου, προβήκαμε σε κοινή επιστολή προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού, για την εξεύρεση λύσης σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας μας, ως θεατρικών οργανισμών, η οποία εδώ και χρόνια χωλαίνει λόγω σοβαρών δυσμορφιών στη νομοθεσία, στην οποία πολλές φορές το ΥΠΠΟ υποσχέθηκε να ενσκήψει, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο διοικητικά υπάγονται τα ΔΗΠΕΘΕ, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Και ενώ δεν έχει επιλυθεί κανένα από τα διαχρονικά προβλήματα που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργεία ΟΛΩΝ των ΔΗΠΕΘΕ,  σε πλήρες αδιέξοδο οδήγησεη εφαρμογή της ΚΥΑ 2/9844/ΔΕΠ/24.02.2023 (ΦΕΚ 1077/24.02.2023), με αποκορύφωση τα γνωστά αποτελέσματα στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ.

Με την επιστολή μας αυτή, προτείνουμε τη λύση που εδώ και χρόνια έχουμε επεξεργαστεί με τις νομικές μας υπηρεσίες, και επανειλημμένα έχει δεσμευτεί το ΥΠΠΟ, ότι θα ληφθεί υπόψιν από τις δικές του νομικές υπηρεσίες, χωρίς νεότερη ενημέρωση μέχρι στιγμής.

Σε αυτήν προτείνουμε μία άμεση και εφικτή λύση, η οποία μέσω μίας απλής τροπολογίας του Ν. 1958/1991 , θα επιτρέψει στα ΔΗΠΕΘΕ, να ευθυγραμμιστούν με τους υπόλοιπους καλλιτεχνικούς οργανισμούς (Εθνικό Θέατρο, Λυρική Σκηνή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος).

Ταυτόχρονα, αιτούμαστε επείγουσα συνάντηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, για περαιτέρω συζήτηση εξαιρετικά επειγόντων θεμάτων, όπως η νέα προγραμματική, αλλά  και η δέσμευση για έμπρακτη στήριξη των ΔΗΠΕΘΕ, με την αύξηση της χρηματοδότησης,  και την επεξεργασία ενιαίου  σχεδίου ρύθμισης,η οποία θα καθορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα εκ μέρους των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων και Καλλιτεχνικών Διευθυντών.

Τα ΔΗΠΕΘΕ αποτελούν πόλο έλξης και άνθησης της επαγγελματικής πολιτιστικής δημιουργίας σε όλη την Ελλάδα, και πρέπει να διευκολυνθούν, άμεσα, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους.

Αναμένουμε άμεσα μία σοβαρή και εμπεριστατωμένη απάντηση από τους αρμόδιους φορείς του ΥΠΠΟΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Νίκος Καραγέωργος

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ Καλλιόπη Σίμου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Χάρης Πεχλιβανίδης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ Εύα Οικονόμου- Βαμβακά

ΔΗ.ΠΕΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Γιάννης Μαργαρίτης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Βαρβάρα Δούκα

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ Λευτέρης Πλασκοβίτης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ  Έφη Θεοδώρου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ Κυριακή Σπανού

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ Νίκος Ορφανός

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ Γιώργος Ανδρέου

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα