Νίκος Νικολόπουλος: Νέες υπέρογκες επιβαρύνσεις στον έντυπο τύπο!

687

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς του Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έφερε στο προσκήνιο την επιβολή της εισφοράς 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ στα ΜΜΕ,  μια ρύθμιση   που εξυπηρετεί μόνο τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ έχει δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον υπό κατάρρευση κλάδο των εφημερίδων και ακόμα περισσότερο σε αυτόν της επαρχίας..

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβασή ο Αχαιός βουλευτής υποστηρίζει ότι είναι προφανές πως η καινούργια επιβάρυνση θα επιφέρει επιπλέον  απολύσεις στον Τύπο και περαιτέρω οικονομική δυσκολία στην ήδη υπάρχουσα στον έντυπο τύπο την ίδια στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο υπουργός είχε υποσχεθεί αντισταθμιστικά μέτρα που ποτέ όμως δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Έτσι αναπόφευκτα χωρίς την λήψη άμεσων μέτρων η κατάρρευση των εφημερίδων δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη!

Οι ερωτήσεις που θέτει ξεκάθαρα στον υπουργό για το θέμα ο κύριος Νικολόπουλος είναι :

  1. Αν διατίθεται να φέρει άμεσα ειδική ρύθμιση για τον τύπο και δη τον επαρχιακό.

  2. Αν διατίθεται να επαναφέρει τα ισχύοντα ως πριν- και για τους πλειστηριασμούς μαζί- που θα ενισχύσουν τον βαριά «ασθενή» έντυπο τύπο.