Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΝικόλας Φαραντούρης απο Αγρίνιο: «Παράγουμε πολιτική | Απάντηση στην αλαζονεία της Κυβέρνησης»...

Νικόλας Φαραντούρης απο Αγρίνιο: «Παράγουμε πολιτική | Απάντηση στην αλαζονεία της Κυβέρνησης» (VIDEO & PHOTOS)

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

VIDEO και Φωτογραφίες: ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Καλλιόπη

Ομιλία του Νικόλα Φαραντούρη σε Μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε αποκαλύψει στον «Δυτικά FM» ότι θα είναι και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, έδωσε μια παθιασμένη και εξαιρετικά πολιτική ομιλία νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Την ομιλία προσφώνησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας ο οποίος μίλησε για παραγόμενη πολιτική στην πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κου. Κασσελάκη στις Σπέτσες όπου αποδείχθηκε ότι οι δεσμοί με τον ελληνικό λαό δεν έχουν διαρραγεί κι ότι, παρά τις δυσκολίες, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει η Αξιωματική Αντιπολίτευση που έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας.

Τον λόγο πήρε και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Ταφλανίδης ο οποίος προανήγγειλε τις Εκλογές για τους αντιπροσώπους στο προσεχές Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητώντας ενεργό συμμετοχή και κινητοποίηση νέων ανθρώπων.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, μιλώντας όρθιος και «αδιαμεσολάβητα» όπως είπε, κάνοντας χιούμορ, αναφέρθηκε στην πολύ συχνή του επαφή με τη Αιτωλοακαρνανία, όντας Κεφαλλονίτης που παίρνει το πλοίο από Αστακό για Σύμη, διερωτώμενος γιατί ένας τόσο προνομιακό τόπος όπως η Αιτωλοακαρνανία έχει αφεθεί στην τύχη της. Έθεσε μάλιστα το δίλλημα των ευρωεκλογών που είναι το αν θα επιτραπεί η ακρίβεια από τα καρτέλ που έχει ενθαρρύνει και επιτρέψει η Κυβέρνηση, όπως είπε, αλλά και το αν στα κέντρα αποφάσεων θα έχει φωνή κάθε πολίτης και κάθε γειτονιά, αφού πρώτα δοθεί στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν είναι μόνη της για να κάνει ό, τι επιθυμεί χωρίς να αντιστέκεται κανείς.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του και πριν ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Ν. Φαραντούρης ανέφερε:

-Έχω πολλούς φίλους αλλά και φοιτητές και συνάδελφους στο Πανεπιστήμιο και διατηρώ οικογενειακούς και προσωπικούς δεσμούς με πολύ κόσμο στην περιοχή και γνωρίζω από πρώτο  χέρι τα προβλήματα. Αναμφισβήτητα ένα απ’ αυτά είναι και το ζήτημα της ακρίβειας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει εδώ και τρία χρόνια συγκροτημένες και κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι πρότινος μας έλεγε ότι είναι μόνο εισαγόμενη.

-Έχουμε προτείνει, ανάμεσα σε άλλα, ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά με ανώτατα όρια τιμών και κέρδους σε ευαίσθητους τομείς όπως η ενέργειας, μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά προϊόντα της καθημερινότητας κι αυστηρούς ελέγχους για καρτέλ με σοβαρά πρόστιμα, όχι πρόστιμα- χάδια όπως συμβαίνει τώρα, την ίδια ώρα που τα κέρδη των πολυεθνικών έχουν φτάσει στο Θεό. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν πάρει έγκαιρα μέτρα. Εμείς βλέπαμε για μία 4ετία «τα τρένα να περνούν».

Σας ενημερώνω, μάλιστα, πως μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η καμπάνια του κόμματός μας κατά της ακρίβειας η οποία πέρα από στοχευμένα μέτρα, όπως ο μηδενικός Φ.Π.Α. σε βασικά προϊόντα, θα περιλαμβάνει και τη συγκρότηση Παρατηρητηρίου Τιμών σε βασικά προϊόντα το οποίο θα φροντίζουμε να ενημερώνουμε.

-Κάνουμε, δηλαδή, ό, τι δεν κάνει η κυβέρνηση και, μάλιστα, χωρίς να έχουμε τον κρατικό μηχανισμό στη διάθεσή μας. Όταν ισχυριζόμαστε, για παράδειγμα, πως πρέπει να φορολογηθούν και να εισπραχθούν τα υπερκέρδη μετρημένων στα δάχτυλα εταιρειών αυτόν ακριβώς το σκοπό υπηρετούμε. Όπως κι όταν μιλάμε για την αναγκαιότητα μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια που άλλοι την έβαλαν, με την κοινωνία να έχει το κεφάλι έξω από το νερό. Δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο. Φοβάμαι, όμως, πως δημιουργούνται νέες αδικίες και νέες ανισότητες οι οποίες δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά «φαινόμενο Μητσοτάκη».

-Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. πέρασε δύο εκλογικές ήττες και δύο διασπάσεις μέσα σε λιγότερο από ένα εξάμηνο. Είναι φυσιολογικό, συνεπώς, να έχει μία κάμψη.

Γνωρίζοντας, ωστόσο, τη σκληρή δουλειά που γίνεται στο κόμμα για την παραγωγή σύγχρονων πολιτικών κατά της ακρίβειας, για τη στέγαση και τη δημόσια διοίκηση σας διαβεβαιώ ότι σε συνάρτηση και με τα νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά μέσα κι από τα think tanks που συγκροτούνται οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ καλύτεροι και για το κόμμα μας.

-Τον στόχο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. τον έχει οριοθετήσει η κυβερνώσα Αριστερά. Δεν είναι άλλος από την αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων τον Ιούνιο. Δεν ισχυρίζομαι πως ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας θα είναι εύκολος. Εδώ, όμως, είμαστε για τα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος. Κι επίσης, στόχος μας είναι να φέρουμε τα προβλήματα της κάθε γωνιάς της χώρας στις Βρυξέλλες και τις Βρυξέλλες να ασχολούνται με κάθε γωνιά της Ελλάδας.

-Περάσαμε μια δύσκολη χρονική περίοδο, αλλά με ενθουσιασμό, με σχέδιο και με φρέσκα πρόσωπα καταθέτουμε τη νέα μας ολοκληρωμένη πρόταση, που είναι και ελπιδοφόρα είναι και ρεαλιστική.

*Ο Νικόλας Φαραντούρης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας JeanMonnet και Διευθυντής Μεταπτυχιακών στη Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομικά της Ενέργειας. Είναι Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΆ VIDEOS :

spot_img

Πρόσφατα άρθρα