Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΜνημόσυνο για τους 120 στην Αγία Τριάδα (Βίντεο & Φωτό)

Μνημόσυνο για τους 120 στην Αγία Τριάδα (Βίντεο & Φωτό)

Date:

Σχετικά άρθρα

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το  επίσημο Μνημόσυνο για τους πατριώτες που  εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.

Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης επιμνημόσυνη δέηση.

Η  Ιστορικός – Ερευνήτρια Ανθή Παπαθανασίου αναφέρθηκε με συγκίνηση στη σημασία της ημέρας : «Εμείς,  σήμερα,  ανατρέχοντας στη μνήμη υψώνουμε το τραύμα ψηλά καλώντας τα ονόματα των μαρτύρων. Σταθερά στο χρόνο για να συντηρείται η διάρκεια των ανεκτίμητων γεγονότων και προσώπων που έγιναν μοίρα μας και προορισμός μας. Με την απόδοση τιμής έχει ο τόπος μας σηματωρό και συντάσσει το ημερολόγιο της εποχής του».

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιούλη Μαρούση απήγγειλε το ποίημα του Π.Χατζόπουλου «Στου κρανίου τον τόπο». Ενώ ο κ. Σπύρος – Νικήτας Τσαμίχας απήγγειλε ποίημα του παππού του Σπύρου Τσαμίχα. 

Αμέσως μετά ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο  Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον αντιπρ. του ΔΣ Ν. Θεοδωρόπουλο,  τον πρώην Δήμαρχο και Βουλευτή Ι. Βαινά, τον πρώην Δήμαρχο Π. Μοσχολιό, τον επικεφαλής του «Αγρίνιο Μπορείς»  Π. Καψάλη,  τον επικεφαή  της  «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Σταύρο Καμμένο, τον πρ. της Κοινότητας Αγρινίου Αντώνη Τζογάνη, τον Αντιδ. Πρεβέζης Κ. Κουμπη, τον πρ. του μαρτυρικού χωριού Κρυοπηγή Ι.Τσούτση, τον εκπρ. της παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο Γ.Κατσιγιάννη, εκπρ. της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Α.Ρήγα,   την  Στάμου – Μασαλή Αλίκη, πρ. παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ Αιτ/νίας, τον πρ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτρη Τσούνη, την Αντιπρόεδρο του ΠΕΡ. ΤΜ. ΕΕΣ Τσιρώνη Δήμητρα, τον αν. Δντη Ακαρνανιας  Κ. Σπυρόπουλο, τον  Διοικητή  ΠΥ Αγρινίου Ευστράτιο Πετράκη, την Δντρια Δημ.Αστυν. Α.Σκιαδά  και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία του, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Αγρινίου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης και κ. Νίκος Γκρίζης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρίνιου.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων ο Δήμαρχος Αγρίνιου παρέθεσε μικρή δεξίωση σε καφέ στην Πλατεία Μαβίλη.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img