Μεσολόγγι: Έκθεση γραμματοσήμου από την Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου και παρουσίαση ειδικής συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων με τίτλο: «Μεσολογγίτες Πρωθυπουργοί»

775

Η Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου, στα πλαίσια των εορτών εξόδου της Ι.Π. Μεσολογγίου διοργάνωσε έκθεση με τίτλο «Έκθεση γραμματοσήμου – Εορτές Εξόδου 2017». Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου. Διάρκεια έκθεσης 30/3/2017 – 22/4/2017. Ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:30.

Τα εκθέματα αναφέρονται στη Ταχυδρομική και Φιλοτελική Ιστορία του Μεσολογγίου (επιστολές και γραμματόσημα του 19ου αιώνα, επιστολικά δελτάρια παλαιών εμπόρων του Μεσολογγίου, επιστολές ελέγχου συναλλάγματος – λογοκρισίας – στρατιωτικές, σε μορφές της Ιστορίας του Μεσολογγίου όπως Λόρδος Βύρων, Χαρίλαος Τρικούπης, Κωστής Παλαμάς κλπ), γραμματόσημα σχετικά με την επανάσταση του 1821 και μορφών του απελευθερωτικού αγώνα και τέλος καρτ ποστάλ από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι το 1960 με τοπία της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων λειτούργησε στο χώρο της έκθεσης προσωρινό ταχυδρομικό γραφείο όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα προμήθειας ειδικών αναμνηστικών προϊόντων από τα ΕΛΤΑ, όπως φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με εικόνες σχετικές με την έξοδο, ειδικού αναμνηστικού φακέλου, καθώς και σφράγιση αυτών με ειδική αναμνηστική σφραγίδα.

Επίσης στον ίδιο χώρο  έγινε και η παρουσίαση ειδικής συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων με τίτλο: «Μεσολογγίτες Πρωθυπουργοί» . Αρχικά έγινε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κ. Νικόλαο Καραπάνο , ακολούθησε σαιρετισμός από εκπρόσωπο των  ΕΛΤΑ  και η Παρουσίαση συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων « Η πολιτική κληρονομιά και παράδοση του Μεσολογγίου: Οι πέντε πρωθυπουργοί» Στη συνέχεια έγινε η ομιλία από τον πολιτικό επιστήμονα – ιστορικό Κο Νικόλαο Χούτα.