Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρειαΜελέτη για τους τουριστικούς λιμένες της Δυτικής Ελλάδας

Μελέτη για τους τουριστικούς λιμένες της Δυτικής Ελλάδας

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάχθηκε στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η δράση «Παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών για την Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Η συγκεκριμένη πράξη στόχο έχει να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας. Δεδομένου ότι ο θαλάσσιος τουρισμός κατέχει υψηλή σημασία, η περιοχή προσφέρεται για την ανάπτυξή του, λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, του ευνοϊκού κλίματος, όπως και της γεωμορφολογίας με  ενιαία ακτογραμμή και  εξαιρετικές παραλίες που έχουν διακριθεί και με γαλάζια σημαία.
Σκοπός του χρηματοδοτούμενου έργου με 74.400 ευρώ είναι η υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού μέσω ιεράρχησης των
τουριστικών λιμένων στις τρεις περιφερειακές ενότητες και της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για περαιτέρω αξιοποίηση, κατόπιν διαβούλευσης, τουριστικού λιμένα που θα υποδειχθεί.
Οι επιμέρους στόχοι του έργου αφορούν στην αναγνώριση, ανάλυση και ιεράρχηση των λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας, στην ανάδειξη λιμενικών υποδομών προτεραιότητας και την περιγραφή των κρίσιμων επενδύσεων, όπως επίσης στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας και απόδοσης των επενδύσεων και στην υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αξιοποίηση της λιμενικής υποδομής μέσω εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας.
Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη και ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, λαμβανομένου υπ όψη ότι λιμενικές υποδομές (λιμένες και τουριστικοί λιμένες) είναι υψηλής σημασίας, καθώς καθορίζουν τη συνδεσιμότητα της περιοχής, αλλά και τη δυναμική υποδοχής τουριστών. Επιπλέον ανάμεσα στις προτεραιότητες της RIS3 βρίσκεται και ο τομέας του τουρισμού, ενώ η ανάπτυξη βιώσιμων και έξυπνων υποδομών αποτελεί έναν ακόμα τομέα παρέμβασης στα πλαίσια αυτού. 
spot_img

Πρόσφατα άρθρα