Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΜε τον γύρο των λιμνών ολοκληρώθηκε το 11ο Brevet Αγρινίου!

Με τον γύρο των λιμνών ολοκληρώθηκε το 11ο Brevet Αγρινίου!

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας,

Με τον γύρο των λιμνών του κάμπου του Αγρινίου και αναβάσεις στις πλαγιές του Απόκουρου και του Ξηρομέρου ολοκληρώθηκε το 11ο Brevet Αγρινίου (Μπρεβέ = Ποδηλατική διαδρομή μεγάλων αποστάσεων), ολοήμερα του Σαββάτου 11 Μάη.

Ήταν μια κυκλική διαδρομή 203 χιλιομέτρων, πολύ απαιτητική και δύσκολη που 17 ποδηλάτες έφεραν εις πέρας δοκιμάζοντας τις αντοχές τους ανεβαίνοντας ανηφόρες που αν τις προσθέσουμε ξεπερνούν τα τρία χιλιόμετρα!

Οι προσπάθειές τους υπεράνθρωπες για να ποδηλατίσουν επί 10-12 ώρες σε δρόμους με κίνηση τροχοφόρων, στενούς και δύσκολους.

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στις 07.34 από τον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, πέρασαν από Παναιτώλιο, Παραβόλα, Περιστέρι, Κυρά Βγένα, Παλαιοκαρυά, Κρύο Νερό, Καλλιθέα, Ταξιάρχη, Μέγα Δέντρο, Θέρμο, Αβαρίκο, Κόφτρα, Γέφυρα Πόρου, Πόρο, Ριγάνι, Πιτσιναίικα, Χάνι (Γέφυρα) Μπανιά, Δουναίικα, Άγιοι Απόστολοι, Άνω Μακρινού, Μεσάριστα, Άγιος Ανδρέα, Γαβαλού, Γραμματικού, Ματαράγκα, Παπαδάτες, Ζευγαράκι, Λυσιμαχία, Σταθμό Αγγελοκάστρου, Καλύβια, Άγιο Γεώργιο, Γέφυρα Αχελώου, Μονή Λιγοβιτσίου, Κουβαρά, Κυψέλη, Στράτο, Όχθια, Άγιο Γεώργιο πάλι, Καλύβια, Δοκίμι και επιστροφή στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου!

Ο πρώτος αθλητής που γύρισε στην αφετηρία (που ήταν και το τέρμα), ήταν ο Δαυίδ Σταμογιάννης στις 17.46 το απόγευμα κάνοντας 203 χιλιόμετρα σε 10 ώρες και 12 λεπτά, συνολικά! Ο καθαρός χρόνος του ποδηλάτη ήταν λιγότερος κατά μία περίπου ώρα. Μέση ταχύτητα έκανε γύρω στα 22 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε ήταν λίγο πάνω από τα 60 χιλιόμετρα!

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 17.53 κατέφθασαν ακόμα πέντε ποδηλάτες, και λίγο αργότερα οι υπόλοιποι, που πραγματοποίησαν αυτή την ονειρική διαδρομή γύρω από τις λίμνες του μεγάλου κάμπου.

Συγχαρητήρια αξίζουν οι 16 ποδηλάτες και η μία ποδηλάτισσα, καθώς και αυτοί που εργάστηκαν στον προγραμματισμό, οι ελεγκτές στα σημεία ελέγχου και οι συνοδοί με αυτοκίνητα.

Λεπτομέρειες του αγώνα και φωτογραφίες από την διαδρομή μπορεί κανείς να δει στην σελίδα της ομάδας στο f/b, Brevet Αγρινίου).

Τους ευχόμαστε καλή ξεκούραση και καλή προπόνηση για επόμενους αγώνες της δραστήριας ομάδας τους!

 Α.Κ.Κ.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα