Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙ.Π. ΜεσολογγίουΜε κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στην Ιερή Πόλη, οι εκδηλώσεις στο Περιστέρι...

Με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στην Ιερή Πόλη, οι εκδηλώσεις στο Περιστέρι για την 197η επέτειο για την ιστορική έξοδο του Μεσολογγίου

Date:

Σχετικά άρθρα

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 197η επέτειο για την ιστορική «Έξοδο» του Μεσολογγίου την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στο Περιστέρι Αττικής.

Μετά την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Φώτη Σπυρόπουλο,  ακολούθησε πομπή με τη Φιλαρμονική, συλλόγων και τμημάτων με παραδοσιακές φορεσιές, τους επισήμους και το πλήθος του κόσμου, στο άγαλμα του Κωστή Παλαμά, όπου έγιναν και οι καταθέσεις στεφάνων.

«Θεωρώ εξαιρετικής συμβολικής και πραγματικής σημασίας την σημερινή εκδήλωση» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και ευχαρίστησε το Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη καθώς και την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «H Έξοδος» διότι με αυτή την καθιερωμένη εκδήλωση καταδεικνύουν τον έμπρακτο σεβασμό   στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και ενστερνίζονται την ιδιαίτερη συμβολική αξία που εκπέμπει η θυσία των εξοδιτών.

«Το Μεσολόγγι ακόμη και σήμερα εμπνέει και συγκινεί.  Οι Έλληνες του Μεσολογγίου απέδειξαν τι μπορεί να πετύχει κανείς, αν διαθέτει σθένος, καρτερικότητα, αλλά κυρίως γενναιότητα. Και έστειλαν το μήνυμα για διαχρονική ελευθερία. Αυτή λοιπόν η  θυσία και η ιερή μνήμη των “Ελεύθερων Πολιορκημένων” μάς εμπνέει αλλά παράλληλα μας επιφορτίζει με ένα βαρύ χρέος,  για την διατήρηση και την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και συνείδησης ενός τόσο μοναδικού ιστορικού γεγονότος.

Το όραμα του Μεσολογγίου επιβάλλεται να μείνει ζωντανό και το ιδεώδες αναλλοίωτο από τη φθορά του χρόνου.  Για εμάς τους Μεσολογγίτες η «Έξοδος» είναι κάτι το ανυπέρβλητο. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε την σημασία της παντού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Και αυτές οι εκδηλώσεις που γίνονται, εδώ, στο δήμο Περιστερίου συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε ο Δήμαρχος.

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img