Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕκδηλώσειςΜε επιτυχία οι Επετειακές  και Ιστορικές  Εκδηλώσεις «Λαζάρια 2023» (video)

Με επιτυχία οι Επετειακές  και Ιστορικές  Εκδηλώσεις «Λαζάρια 2023» (video)

Date:

Σχετικά άρθρα

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν και εφέτος, οι Επετειακές  και Ιστορικές  Εκδηλώσεις «Λαζάρια 2023» στη Ματαράγκα.

Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων  και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα στην πλατεία του χωριολυ

Την Παρασκευή έκαναν παρέλαση οι  Λαζαράδες, χορευτικά τμήματα, ιππείς  οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν o Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου Θεσσαλίας, o Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «Ορφέας Αττικής», o Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», to  Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, το Χορευτικό Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας και το Τμήμα μικρών Λαζαράδων Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η φιλόλογος κ. Πόπη Ντόβα – Μπαζάκα, απόγονος της ιστορικής οικογένειας των Ντοβαίων, στους οποίους ήταν αφιερωμένες οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα.

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων και των τμημάτων που μετείχαν στις εκδηλώσεις : «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους υπερήφανους κατοίκους της Μακρυνείας και η πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που κρατάτε ζωντανή τη μνήμη». 

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κοινότητα Ματαράγκας  και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαραγκας. Παρόντες οι  βουλευτές  Μ.Σαλμάς , Κ.Καραγκούνης, Σπ. Λιβανός , Δ. Κωνσταντόπουλος ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μ.Παπαγεωργίου, Θ.Γρίβας, Μ.Σκορδόπουλος, Κ.Ζώης, Π.Μαρνέζος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ακολθούν VIDEOS απο την κεντρική εκδήλωση


spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img