Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΜε επιτυχία η βιβλιοπαρουσίαση του Δημήτρη Στρατούλη στο Αγρίνιο (φωτορεπορτάζ)

Με επιτυχία η βιβλιοπαρουσίαση του Δημήτρη Στρατούλη στο Αγρίνιο (φωτορεπορτάζ)

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...
Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος) το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015!».
“Ο ∆ηµήτρης Στρατούλης αναφέρεται στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα που διαδραµατίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο οκτάµηνο του 2015, όπως τα βίωσε από θέσεις κορυφαίας πολιτικής και κυβερνητικής ευθύνης. Πώς και γιατί έγιναν αυτά, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση µε τους δανειστές.
Ο συγγραφέας προσεγγίζει την καυτή αυτή περίοδο, στο πλαίσιο των τότε οικονοµικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκοσµίως, από τη σκοπιά των «νικηµένων», της Αριστερής Πλατφόρµας του ΣΥΡΙΖΑ και όσων το καλοκαίρι του 2015 είπαν το µεγάλο «Όχι» και δεν εκχώρησαν στο σύστηµα το ηθικό πλεονέκτηµα της Αριστεράς. ∆εν επιλέγει να γράψει µια ιστορία «από τα πάνω», µόνο για τους πρωταγωνιστές, αλλά «από τα κάτω», µε επίκεντρό της τις πραγµατικές κινητήριες δυνάµεις της κοινωνίας, τις πολύµορφες λαϊκές παρεµβάσεις και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την έντονη πολιτική, προγραµµατική και αξιακή δια¬πάλη µέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιµώντας ότι οι εσωκοµµατικές διεργασίες και οι αποφάσεις της ηγετικής οµάδας του, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των εξελίξεων, δεν ήταν µονόδροµος. Χωρίς απαξιωτικούς και υβριστικούς προσωπικούς χαρακτηρισµούς, δίνει απαντήσεις σε 45+3 ερωτήµατα και υποστηρίζει ότι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, τα πράγµατα θα µπορούσαν να πάνε αλλιώς και ότι ένας άλλος δρόµος ήταν εφικτός.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στον κόσμο της Αριστεράς, επιδιώκοντας να συµβάλλει σε έναν γόνιµο προβληµατισµό και αναστοχασµό. Απευθύνεται, επίσης, στη νεολαία, ώστε να µπορεί να ερµηνεύσει το παρελθόν, να κατανοήσει το παρόν και να δράσει αποτελεσµατικά για να αλλάξει το µέλλον”, όπως συγκεκριμένα αναφέρουν οι εκδόσεις Τόπος.
Στο πάνελ ήταν: Β. Μπενέκος, Γ. Παληγεώργος, Ε. Παρασκευά, Ι. Τραπεζιώτη.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ι. Τριανταφυλλάκης.
ΠΑρόντες ο π. Νομάρχης και Δήμαρχος Αγρινίου Ι. Βαϊνάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κούστας και πολλοί ενεργοί πολίτες και φίλοι του Δημήτρη Στρατούλη.
Πριν την έναρξη της παρουσιάσης του βιβλίου, οι  τηρήθηκε ενος λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.
Ο ∆ηµήτρης Στρατούλης γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι διδάκτορας Εργασιακών Σχέσεων, πτυχιούχος του Νοµικού, καθώς και του Τµήµατος Πολιτικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Αθηνών. ∆ιετέλεσε βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγµένος τρεις φορές, και Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης το πρώτο επτάµηνο του 2015. Είναι Γραµµατέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά.
Εργάστηκε 35 χρόνια στον ΟΤΕ ΑΕ, στην Υπο­διεύθυνση Εργατικών Θεµάτων. ∆ιετέλεσε αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργα­σίας της ΓΣΕΕ, µέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα ∆ικαιώµατα του Ανθρώπου και, ως εκλεγµένος εκπρόσωπος των εργαζοµένων, µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΟΤΕ, της Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου (ΑΣΚΕ) του ΟΤΕ, καθώς επίσης και µέλος της ∆ιοίκησης της ΓΣΕΕ, γραµµατέας Κοινωνικής Πολιτικής. ∆ραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό, το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσµιο Κοινωνικό Φόρουµ κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσµιοποίησης και του πολέµου, στα κοινωνικά κινήµατα της χώρας µας και της Ευρώπης.
Υποβλήθηκε δύο φορές σε επιτυχείς µεταµοσχεύσεις νεφρού (1999 και 2011). Συµµετείχε στη συγγραφή του συλλογικού τόµου Ανεργία και Απασχόληση στην Ελλάδα (Σύγχρονη Εποχή, 1991). Έχει γράψει τα βιβλία Οι εργασιακές σχέσεις στη δίνη του νεοφιλελεύθερου τυφώνα (Ελληνικά Γράµµατα, 2005), και Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, ∆ωρεά Οργάνων – ∆ώρο Ζωής (Τόπος, 2019).
spot_img

Πρόσφατα άρθρα