Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΜε επιτυχία η έναρξη του 3ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Με επιτυχία η έναρξη του 3ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Date:

Σχετικά άρθρα

Θερμή υποδοχή του Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Καινούργιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε...

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Με επιτυχία ξεκίνησε απόψε στο Αγρίνιο το Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ Αγρινίου: Οι Μονόλογοι της Λήδας.   Στο περιθώριο της έναρξης του 3ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην αρχή το λόγο πήρε ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς, αρχικά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Στη συνέχεια ο κ. Λουριδάς παρουσίασε τους καλεσμένους και κήρυξε την έναρξη του φεστιβάλ.

Ποίημα απήγγειλε η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, με ιδιαίτερη αφιέρωση στην κα. Μαίρη Χρυσικοπούλου (η οποία της δίδαξε τον Εθελοντισμό), και στην Χαρα Πολίτη (Δασκάλα της στα Γαλλικά). Επίσης η κα. Δάντε τόνισε στην Αντιπεριφερειάρχη για την Ισότητα των Φύλων κα. Α. Βούλγαρη, να περάσει το μήνυμα του ποιήματος στα κατάλληλα αυτιά, και να υπάρχει ανάλογη δράση, αφού αυτό αφορούσε στη βία εναντίον των γυναικών.

Από το 2020 δημιουργήθηκε ένα «νέο κύμα» παραγωγής ταινιών στο Αγρίνιο, από την ομάδα του καλλιτεχνικού διευθυντή του, σκηνοθέτη, Γιώργου Λουριδά. Το φεστιβάλ διαθέτει πλέον τμήμα παρουσίασης ταινιών που γυρίστηκαν στην πόλη, με εστίαση στους κινηματογραφικούς μονολόγους και την ιστορία της.

Η Sophie Blondyσκηνοθέτης της ταινίας “Tell me Iggy”, αφιερωμένης στον πατέρα της punk rock, Iggy Pop, ήρθε στο Αγρίνιο για το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: Οι Μονόλογοι της Λήδας του προκειμένου να γνωρίσει από κοντά αυτό το «νέο κινηματογραφικό ρεύμα» που δημιουργήθηκε.

Το 3ο τριήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου που πραγματοποιείται 16 – 18 Ιουνίου στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια.
Τις ημερομηνίες 19 & 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν cinema masterclasses για επιλεγμένους κατόχους εισιτηρίων, θα έχει εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό θέσεων και θα είναι αποκλειστικά για κατόχους εισιτηρίων του φεστιβάλ.

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img