Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΜαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αγροτών και Κτηνοτρόφων στο Αγρίνιο (Φωτορεπορτάζ και...

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αγροτών και Κτηνοτρόφων στο Αγρίνιο (Φωτορεπορτάζ και Βίντεο)

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Φωτογραφίες & Βίντεο : ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Καλλιόπη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο το μεγάλο συλλαλητήριο των Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Η συμμετοχή ήταν μαζική καθώς οι πληττόμενοι οικονομικά από την ακρίβεια και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων ,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ένωσαν τις φωνές τους και  διαμαρτυρήθηκαν για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα από την επίλυση των οποίων κρίνεται η επιβίωσή τους. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου υπήρξε μηχανοκίνητη πορεία με Τρακτέρ στο Αγρίνιο τα οποία είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στο παρκινγκ στην περιοχή των παλιών σφαγείων. Την κινητοποίηση στήριξαν και  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Κομμάτων.

Στην συγκέντρωση εκτός από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρο Κοτοπούλη, μίλησαν ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου που νωρίτερα είχε κάνει και δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Περιφερειάρχη και Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Κοντογιάννης , εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου Σωκράτης Γεωργούσης, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αγράφων κ. Γιαννούλης, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής των αγροτών κ.κ. Ζαρναβέλης και Μολώνης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντείνουν τη δράση τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι για το υψηλό κόστος παραγωγής και το «τσεκούρι» στις επιδοτήσεις . Για ακόμη μια χρονιά οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας είναι στους δρόμους, μαζί με τους κτηνοτρόφους! Κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου σχεδιάζουνε να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σχεδιάζουν και αγροτικό μπλόκο σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από τα κινητοποιήσεις τους διεκδικούν:

• Καμία μείωση στην τιμή, στο γάλα. Εγγυημένες τιμές, πάνω του κόστους παραγωγής, σε κάθε προϊόν, που να εξασφαλίζει εισόδημα επιβίωσης σε κάθε κτηνοτρόφο, σε κάθε αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.
• Να δοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα χρήματα από τις ενισχύσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες. Να πληρωθούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλες οι εξισωτικές ενισχύσεις με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τον αριθμό των ζώων.
• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 0,07 λεπτά/Kwh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, επιδότηση ζωοτροφών.
• Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς, με ευθύνη της κυβέρνησης ώστε να μην γίνονται παράνομες ελληνοποιήσεις. Εφαρμογή του ισοζυγίου γάλακτος. Στελέχωση όλων των μηχανισμών του κράτους.
• Την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα στην ελιά, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής από την ακαρπία.
• Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
• Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή. Να παρθούν άμεσα μέτρα, για τον περιορισμό του φαινομένου των επιθέσεων λύκων.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα