Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΙ.Π. ΜεσολογγίουΞανά σε λειτουργεία το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι

Ξανά σε λειτουργεία το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Ημερίδα για τις βιομηχανικές ΑΠΕ

Η Επιτροπή Αγώνα Αιτωλοακαρνάνων & Ευρυτάνων σε συνεργασία με...

Ναύπακτος | 16/5 | Χορωδιακό φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης»

Στις 16, 17 και 18 Μαΐου η Ναύπακτοςστο επίκεντρο...

O Αγρινιώτης Νίκος Σταμούλης Πρωταθλητής Ελλάδας στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2025

Ο Αγρινιώτης Νίκος Σταμούλης κατάφερε να ξεχωρίσει στον 13ο...

Στο Αγρίνιο το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ι.Ρ.Α. (7Χ7)

Η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας σε συνεργασία με την επιτροπή Πολιτιστικών του...

99 χρόνια Παναιτωλικός!

09.03.1926 – 09.03.2025 Σχεδόν ένας αιώνας Παναιτωλικός! Με αφορμή...
Την επαναλειτουργία του ΚΕΝ Μεσολογγίου ανακοίνωσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με απόφαση του ΓΕΣ, γεγονός για το οποίο και αισθάνεται δικαίωση καθότι «ικανοποιεί το σύνολο των συναδέλφων μας που υπηρετούν ή επιθυμούν να υπηρετούν στην περιοχή του Μεσολογγίου, όμως είχαν μετατεθεί μακριά από τις οικογένειες τους λόγω της υποβάθμισης που είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) ενημερώθηκε προσφάτως για την σχετική απόφαση που εξέδωσε το ΓΕΣ με την οποία θα εφαρμοστεί νέα διαδικασία κατάταξης Στρατευσίμων, επανασύσταση μερικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το 2/39 ΣΥΝΤΑΓΝΑ ΕΥΖΩΝΩΝ.
H συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει τις προσπάθειες της ΕΣΠΕΑΙΤ και ικανοποιεί το σύνολο των συναδέλφων μας που υπηρετούν ή επιθυμούν να υπηρετούν στην περιοχή του Μεσολογγίου, όμως είχαν μετατεθεί μακριά από τις οικογένειες τους λόγω της υποβάθμισης που είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Με αυτή την εξέλιξη επανέρχεται η κοινωνική – οικονομική προσφορά του στρατοπέδου προς την τοπική κοινωνία, ενώ αποκαθίσταται η συμβολική σημασία του, δεδομένου ότι η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελευθερία του έθνους μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση μας είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή την επαναλειτουργία του ΚΕΝ, ενώ παράλληλα είχε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.
Θετικές και ουσιώδης ήταν οι πρωτοβουλίες τόσο των Βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κων/νο Καραγκούνη, Σπήλιο Λιβανό, Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, όσο και του Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Κων/νο Λύρο ώστε η πρόσφατη απόφαση του ΓΕΣ να δικαιώσει τις προσπάθειες όλων μας και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ θα συνεχίσει με συνέπεια και διάθεση να αναδεικνύει, να διεκδικεί και να προσπαθεί ώστε να επιλύονται τα προβλήματα των στρατιωτικών που υπηρετούν στις Μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας. Η συνεργασία της Ένωσης με τους Βουλευτές, τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Διοικήσεις των Στρατοπέδων είναι σημαντική – απαραίτητη, ώστε μέσα από γόνιμο διάλογο να στοχεύουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπινου δυναμικού που αποτελεί τον κύριο παράγοντα της αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.
Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
 Χονδρογιάννης Βασίλειος                                  Λεμονιάς Απόστολος
spot_img

Πρόσφατα άρθρα