Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήUncategorized"Κληρονομήματα" : Βίντεο με τις εργασίες του συνεδρίου τη δεύτερη ημέρα

“Κληρονομήματα” : Βίντεο με τις εργασίες του συνεδρίου τη δεύτερη ημέρα

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Συνεχίστηκε και το Σάββατο με μεγάλη προσέλευση κόσμου και ενδιαφέρουσες ομιλίες το συνέδριο που διεξάγεται στην Τριχωνίδα για τον θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό.

Με την αθρόα προσέλευση συνέδρων συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το συνέδριο «Κληρονομήματα» για τον Θρησκευτικό και Εναλλακτικό Τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας.  Στο μαγευτικό τοπίο της λίμνης Τριχωνίδας και με άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, αναπτύσσεται  ένας έντονος προβληματισμός,  για την τουριστική ανάπτυξη του νομού, σύμφωνα με τις θέσεις των εισηγητών που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια των θεματικών ενοτήτων. Δόθηκε επίσης στους συμμετέχοντες η δυνατότητα για μια γνωριμία με πολλά  τοπικά, ποιοτικά προϊόντα διατροφής, μέσω των επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να  δοκιμάσουν τυριά, αλλάντικά, είδη αρτοποιϊας, γλυκά, μέλι, ελιές, κρασί , ελαιόλαδο , αυγοτάραχο και θαλασσινά.

Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου, δόθηκε προτεραιότητα στις  αναπτυξιακές δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας μέσα από την τουριστική ανάπτυξη και αναλύθηκαν όλες οι προοπτικές υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας. Σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις αιτίες που η Αιτωλοακαρνανία έμεινε πίσω στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης τέθηκαν επί τάπητος από τους ομιλητές και τους συνδιοργανωτές. Στο συνέδριο κύριος σκοπός ήταν η αποτύπωση του τοπίου αλλά και οι προοπτικές του Θρησκευτικού και Εναλλακτικού τουρισμού στο Νομό μας.

Δείτε τις εργασίες της 2ης ημέρας του συνεδρίου Κληρονομήματα στη Λίμνη Τριχωνίδα στο ακόλουθο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

spot_img

Πρόσφατα άρθρα