Καραθανασόπουλος:  Οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την υποχρηματοδότηση της Υγείας δεν κρύβονται από κινήσεις εντυπωσιασμού!

266

      Σε σημερινή του δήλωση από τη Βουλή, σχετικά με τις προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των μισθών των βουλευτών και των κρατικών αξιωματούχων προς ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ανέφερε τα εξής:

«Πίσω από τις κινήσεις εντυπωσιασμού δεν μπορούν να κρυφτούν οι διαχρονικές τους ευθύνες για την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Η πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και των υπόλοιπων κρατικών αξιωματούχων, η κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις Επιτροπές και διαφόρων άλλων προνομίων που έχουν οι βουλευτές.

Αυτή η θέση ισχύει και σήμερα, που σε αυτές τις συνθήκες δοκιμάζεται η λαϊκή οικογένεια και από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας».

Σε ερώτηση τι θα κάνει το ΚΚΕ, αν τεθεί το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων των κομμάτων στη Βουλή, ο Ν. Καραθανασόπουλος απάντησε λέγοντας ότι «στη Διάσκεψη θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση».