Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκηση & ΠολιτικήΚ.Κ.Ε. : «Χωρίς να κοκκινίζουν, ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας για την...

Κ.Κ.Ε. : «Χωρίς να κοκκινίζουν, ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας για την κατάσταση στα Νοσοκομεία. Να πάρουν τώρα απάντηση με ψήφο στο ΚΚΕ, στις 9 Ιούνη»

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου

Η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στα δύο Νοσοκομεία του νομού, επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, την σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης της ΝΔ, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Στις ανάγκες των Νοσοκομείων για προσωπικό, χρηματοδότηση, υποδομές, ο υφυπουργός απάντησε με γενικολογίες, ενώ στο μόνο που δεσμεύτηκε ότι θα γίνει με «πολιτική απόφαση», είναι η απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων, σε καθαριότητα, φύλαξη, στα Νοσοκομείο Μεσολογγίου και Αγρινίου, όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία πανελλαδικά, αφού θα ιδιωτικοποιηθούν.

Μάλιστα ανέφερε, και ο ίδιος ξανά, τις περιβόητες 6500 προσλήψεις που είναι να γίνουν στα νοσοκομεία πανελλαδικά, για να ρίξει στάχτη στα μάτια, οι οποίες είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα 30000 κενά, σε όλη την Ελλάδα και στα Νοσοκομεία του νομού.

Γι’ αυτό οι υποσχέσεις για διατήρηση και τη μη αλλαγή χαρακτήρα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, είναι  προεκλογικού τύπου, που κι αυτές προέκυψαν μόνο κάτω από πιέσεις των εργαζομένων.

Αφού το Νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο από προσωπικό, το οποίο κάνει τεράστιες θυσίες, να το κρατήσει όρθιο, όταν και οι λιγοστοί συμβασιούχοι είναι στον αέρα.

Μάλιστα ο υφυπουργός, χωρίς ντροπή, ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, είναι περισσότερο από αυτό που υπήρχε το 2019, κάνοντας αριθμητικές αλχημείες, ενώ το μόνιμο προσωπικό έχει μειωθεί κατακόρυφα.

Όσο για τη συζήτηση σχετικά με το κλείσιμο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, την έχει ανοίξει η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με το πρόγραμμά της για το Νέο ΕΣΥ, που το υποβαθμίζει ακόμα παραπέρα, εφαρμόζοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την όλο και περισσότερο εμπορευματοποίηση της Υγείας, που προβλέπει κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και Νοσοκομείων που είναι σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση, φτάνοντας ακόμα να βάλουν και τιμοκατάλογο στη ζωή μας (βλ. απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία)!

Πρέπει να πάρουν απάντηση στις 9 Ιούνη. Να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, στον τομέα της Υγείας, με το κόκκινο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Μόνο με δυνατό ΚΚΕ, θα μπουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Δυνατό ΚΚΕ εγγύηση για τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν από την επόμενη μέρα!

Δήλωση της Βάνας Πατρινού, υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

«Κανένας εφησυχασμός, η υγεία εκπέμπει SOS. Ρίχνουμε ΚΚΕ στην κάλπη για να κοντύνουμε την πολιτική που μας έφερε ως εδώ»

Όσο και αν προσπάθησε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, να καθησυχάσει την αγωνία των υγειονομικών, του προσωπικού και των δυο νοσοκομείων και συνολικά των κατοίκων του νομού, υπάρχει πείρα πλέον από την πολιτική τους.

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, με το ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό να έχει γίνει λάστιχο, παραμένοντας κακοπληρωμένο, και το λαό του νομού να μην μπορεί να βρει την υγειά του, παρά την υπερπροσπάθειά μας, είναι η απόδειξη.

Τα Νοσοκομεία έχουν τεράστιες ανάγκες και πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Τα ευχολόγια και οι ανέξοδες δηλώσεις, δεν προσφέρουν τίποτα.

Τη μάχη της στελέχωσης των Νοσοκομείων και τη διατήρηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με το σημερινό χαρακτήρα, θα τη δώσουμε όλοι μαζί, υγειονομικοί και κάτοικοι του νομού με τους φορείς τους.

Μια μάχη που θα τη δώσουμε κόντρα στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας, με τις ευλογίες και τις οδηγίες της ΕΕ και την ανοχή της συναινετικής αντιπολίτευσης.

Παλεύουμε για Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στο ύψος των αναγκών και των επιστημονικών δυνατοτήτων, με άμεση και ελεύθερη πρόσβαση για όλους!

Τα προβλήματα στις 10 Ιούνη θα είναι εδώ, θα ενταθούν και στην Υγεία. Γι’ αυτό ψηλώνουμε το ΚΚΕ, ακόμα πιο πολύ, για να κοντύνουμε την πολιτική που μας έφερε ως εδώ.

Τους δίνουμε μήνυμα στις 9 Ιούνη, ρίχνοντας ΚΚΕ στην κάλπη και δεν τους κάνουμε τη χάρη να μας κοροϊδέψουν για μια ακόμα φορά.

Βάνα Πατρινού

Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Χειρουργός

Διευθύντρια ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑΑ)

Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

spot_img

Πρόσφατα άρθρα