Ημερίδα με θέμα: «Η Ευρεσιτεχνία σε Εθνικό και Διεθνές Επίπεδο – Δυνατότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

222

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ημερίδα με θέμα: «Η Ευρεσιτεχνία σε Εθνικό και Διεθνές Επίπεδο. Δυνατότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο νέο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης για τον COVID-19.

Στην ημερίδα αναμένεται να αναπτυχθούν ενδιαφέροντα θέματα που θα αφορούν την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στόχος της ημερίδας είναι η στήριξη της ευρεσιτεχνίας ως εργαλείο παραγωγής υπεραξίας και η ενημέρωση του ευρύ κοινού για θέματα όπως το ισχύον νομοθετικό σύστημα στο χώρο των εφευρέσεων.

Στο πλαίσιο των εισηγήσεων θα γίνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές που θα σχετίζονται με τη προστασία των εφευρέσεων, την εμπορική εκμετάλλευση των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία και αποτελεσματική διαχείριση της καινοτομίας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας Ζώρας, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Παναγιώτης Δημόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Η ημερίδα θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις του Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας Αθ. Κυριαζή, του Βουλευτή – Μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Αμανατίδη Γ., του Διευθυντή του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλη Δρίτσα και άλλων καταξιωμένων ομιλητών.

Όσοι επιθυμούν να τη παρακολουθήσουν, η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του ΕΑΠ στο ” rel=”noopener” target=”_blank”>Youtube

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ο Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στις σημαντικές δράσεις που ενισχύουν την έρευνα και την καινοτομία.