Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρειαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης στο πλαίσιο του 11ου Regional Growth Conference που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος το τριήμερο 16-18 Μαρτίου 2023 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Ζαΐμης δήλωσε: «Να μην εστιάζουμε μόνο στα χρηματοδοτικά εργαλεία, να προσπαθήσουμε να έχουμε και ποιοτικούς δείκτες που βοηθούν στην οικονομική και κοινωνική  σύγκληση. Θα πρέπει να ξανά δούμε τα μεγάλα ζητήματα στην Ε.Ε. όπως το Ευρωπαϊκό σύνταγμα, την ενιαία ασφαλιστική κάλυψη, εξωτερική πολιτική και άμυνα. Το βασικότερο είναι να λάβουμε υπόψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας όπως για τη Δυτική Ελλάδα είναι η επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής καθώς και η έλευση του φυσικού αερίου».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε, ο Επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ενώ το συντονισμό είχε αναλάβει ο Δημοσιογράφος, Διευθυντής Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών, Ιωάννης Παπαγεωργίου.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα