Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της μεγάλης διοργάνωσης L’Étape by Tour De France (photos)

162
 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η  ΕΥ ΖΗΝ Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανακοινώνουν τον ποδηλατικό αγώνα L’ÉTAPE Greece by Tour de France. Η σπουδαιότερη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων σε όλο τον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1 Απριλίου 2023 και θα αποτελέσει παγκόσμιο γεγονός, το οποίο θα προβληθεί σε πάνω από 190 χώρες ! Μια ευκαιρία λοιπόν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ακουστεί και να δείξει την μοναδικότητα και τον πλούτο του πολιτισμού της σε όλη την υφήλιο.
Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της μεγάλης διοργάνωσης L’Étape by Tour De France, δόθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 12:00, στο Ζάππειο Μέγαρο .

Η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου που δραστηριοποιείται στο αθλητικό ρεπορτάζ ήταν στην παρουσίαση και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης.
Παρόντες αθλητές και πρωταθλητές της ποδηλασίας όπως ο Γιώργος Χειμωνέτος, ο Χρήστος Βολικάκης και άλλοι αλλά και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (U.C.I.) και μια από τις παλαιότερες Ομοσπονδίες της Ελλάδας.
Ομιλητές ήταν :
Βασίλης Κικίλιας, Υφυπουργός Τουρισμού
Γεώργιος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος
Θανάσης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος EY ZHN Greece
Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΥ ΖΗΝ Greece
Βλαδίμηρος Πέτσας, Διευθυντής Αγώνα
Παρέμβαση έκανε και ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Π.Δ.Ε.  κ. Νικολακόπουλος , και ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, επίσης μίλησαν αθλητές  και πρωταθλητές δηλώνοντας ότι θα συμμετέχουν και θα στηρίξουν το μοναδικό και σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.
Αναλύθηκαν  όλες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης και οι παράλληλες δράσεις και τις τρεις ημέρες , προβλήθηκαν βίντεο και δόθηκαν σε όλους τσάντες με υλικό και πληροφορίες για τις εγγραφές στον αγώνα.
Η πλατφόρμα εγγραφών έχει ανοίξει από 13 Οκτωβρίου 2022.
Ραντεβού την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία!
Στην Ελλάδα και για πρώτη φορά το 2023, ο θρύλος του Tour de France συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τo Tour de France είναι ο δημοφιλέστερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο με βαθιά ιστορία από το 1903! Η διοργανώτρια εταιρεία, ASO, θέλοντας να δώσει την εμπειρία των επαγγελματιών ποδηλατών του Tour de France στους χιλιάδες ερασιτέχνες φίλους του αθλήματος, δημιούργησε τη σειρά L’ÉTAPE. Έχοντας ήδη 21 χώρες διεξαγωγής στο ενεργητικό του και προσθέτοντας άλλη μία, την Ελλάδα, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ποδηλάτη ανά τον κόσμο να διασχίσει μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές κάτω από τις ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι πρωταθλητές του Tour de France.
Ένα μοναδικό άθλημα, που συνδυάζει σωματική αλλά και ψυχική αντοχή, ταχύτητα, θάρρος, στρατηγική αλλά πάνω από όλα πάθος, προσκαλεί όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους επιλέγοντας μία από τις τέσσερις L’ÉTAPE εμπειρίες:
The Race 150km
The Ride 75km
Family Ride 35km
Kids Race
Η διοργάνωση για το 2023 και τον πρώτο αγώνα αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον όφελος στους ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν και θα τερματίσουν στις κατηγορίες των 150 km & 75 km. Με τον διακριτικό τίτλο Pioneers θα χρίζουν προνομίων στους αγώνες που θα ακολουθήσουν με ειδικές τιμές, early registration στον ελληνικό αγώνα αλλά και στο L’etape du Tour, δώρα και άλλα.
H EY ZHN Greece με την τριακονταετή εμπειρία και βαθιά γνώση στην outdoor δραστηριότητα δηλώνει υπερήφανη που προσθέτει στο ενεργητικό της άλλο ένα αθλητικό event και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπόσχονται έναν άκρως υψηλών προδιαγραφών αγώνα σύμφωνα με τα παγκοσμίου επιπέδου πρότυπα της Tour de France.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε: «Η γη του Ολυμπισμού συναντιέται και πάλι με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Αποτελεί μεγάλη χαρά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενώνει τις δυνάμεις της, ώστε το πρώτο L’ÉΤΑPE Greece θα φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου οι κορυφαίες συναντήσεις αθλητισμού και πολιτισμού δίνουν πνοή και αξία στις διαχρονικές αξίες του σύγχρονου κόσμου. Τον Απρίλιο του 2023 δίνουμε ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία για να υποδεχτούμε ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, στη γέννηση ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος για όλη την Ελλάδα, που θα αποτελέσει παράλληλα και μία μεγάλη γιορτή».
Ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Founder της ΕΥ ΖΗΝ Greece, δήλωσε: «Όλη η ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece είμαστε υπερήφανοι για τη νέα συνεργασία μας με την Tour de France. Είναι τιμή μας που επιλεχθήκαμε για τη διοργάνωση του “L’ÉΤΑPE by TdF” στην Ελλάδα και προσβλέπουμε σε μια μοναδική ποδηλατική διοργάνωση που πλέον κάνει εφικτή τη συμμετοχή οποιουδήποτε ποδηλάτη σε αυτό το ιστορικό αθλητικό γεγονός! Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η ποδηλατική κοινότητα όσο και η Πολιτεία θα αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό το L’ÉΤΑPE Greece ώστε να αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα του κόσμου.»

O Race Director του L’ÉΤΑPE Greece κος Βλαδίμηρος Πέτσας δήλωσε: « Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της ΕΥ ΖΗΝ Greece να αναλάβω τον πολύ σημαντικό και δύσκολο ρόλο του Race Director σε ένα τόσο μεγάλο ποδηλατικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι το “L’ÉΤΑPE by TdF”. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με κέντρο την ιστορική Αρχαία Ολυμπία και περιλαμβάνει τεχνικές ποδηλατικές διαδρομές απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με όλες τις Περιφερειακές και Τοπικές αρχές για να διοργανώσουμε ένα υψηλής ποιότητας ποδηλατικό γεγονός με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων. »