Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΗ Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον» σχετικά με την ίδρυση της...

Η Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον» σχετικά με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
Αγαπητοί συμπολίτες,
Στις 27/5/2021 συγκλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα :
«Ενημέρωση σχετικά με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Δ4 ΠΕ» στην οποία συζητήθηκε το καταστατικό της ΕΚΟΙΝ, χωρίς οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν λάβει το καταστατικό, με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής !
Στη συνέχεια συγκαλείται νέο δημοτικό συμβούλιο για τις 3/6/2021 με το ίδιο θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Δ4 ΠΕ», αυτή τη φορά μας έχει σταλεί το καταστατικό.
Με αίτημα προς τον δήμο, 20 δημοτικοί  σύμβουλοι της αντιπολίτευσης,  ζητούν στην συνεδρίαση της 3/6/2021 μετά από την ενημέρωση και συζήτηση, να τεθεί και το θέμα της  έγκρισης του καταστατικού, ώστε να είμαστε εντός των χρονικών ορίων που έχει θέσει η ΠΔΕ.
Ο δήμαρχος αρνείται και συγκαλεί νέο δημοτικό συμβούλιο στις 4/6/2021 με θέμα :
«Συζήτηση και έγκριση καταστατικού, του υπό σύσταση αστικού συνεταιρισμού αποκλειστικού σκοπού με την επωνυμία “Ενεργειακή Κοινότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Δ4 Π.Ε.»
 
Ο δήμαρχος που ως γνωστόν έχει απέχθεια στην ενημέρωση, για το καταστατικό της ΕΚΟΙΝ θέλει επί τρείς συνεχόμενες συνεδριάσεις, να συζητάμε χωρίς κανένα λόγο το ίδιο θέμα.
Η λαϊκή θυμοσοφία λέει ότι «όποιος δεν θέλει ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».
Και ενώ ο δήμος θέλει ατέρμονες συζητήσεις  για το καταστατικό, τα νομικά πρόσωπα του δήμου έχουν ήδη θέσει σε διαδικασία την έγκριση του καταστατικού δια περιφοράς και χωρίς συζήτηση !!!
Το καταστατικό της ΕΚΟΙΝ έχει ήδη εγκριθεί  από τα 64 μέλη της, που είναι δήμοι, νομικά πρόσωπα δήμων και τα ΤΟΕΒ δυτικής Ελλάδας, διότι είναι ένα τυπικό καταστατικό χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αυτή η συμπεριφορά του δημάρχου είναι απαράδεκτη, πολύ δε περισσότερο όταν η Περιφέρεια έχει δώσει τελική ημερομηνία έγκρισης του καταστατικού την 3/6/2021.
 
Ο κίνδυνος  που διατρέχουμε είναι, στα όρια του δήμου Μεσολογγίου να δημιουργείται η μεγαλύτερη ενεργειακή κοινότητα στην Ελλάδα και ο δήμος Μεσολογγίου να μείνει εκτός !
Να επωφελούνται όλοι, εκτός από τον δικό μας δήμο (!) επειδή ο δήμαρχος δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης του και θέτει προσωπικούς εγωισμούς και προσωπικές αντιπαλότητες υπεράνω των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, ανοίγοντας μέτωπα αντιπαράθεσης προς πάσα κατεύθυνση.
Αν αυτό δεν είναι παράνοια, τότε ευλόγως ωθούμαστε σε … άλλες σκέψεις !
Κύριε δήμαρχε, σας καλούμε να αναλογισθείτε τις ευθύνες σας, και να λογικευθείτε.
Ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είναι από τους πλέον υποβαθμισμένους δήμους στην Ελλάδα,  δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση και από αυτούς που έχουν εκλεγεί για να τον υπηρετούν.
Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»
Το Γραφείο Τύπου
Μεσολόγγι 2/6/2021
spot_img

Πρόσφατα άρθρα