Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΗ «Διέξοδος» υποδέχθηκε τον καινούργιο χρόνο

Η «Διέξοδος» υποδέχθηκε τον καινούργιο χρόνο

Date:

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Τζωρτζόπουλος: Ένα έργο με υλικά απο τη Μακρόνησο…

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στο Αγρίνιο, του...

ΔΙΚΗ ΙΑΤΡΩΝ – ΠΡΑΞΗ 2η : ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ημέρα πανυγειονομικής απεργίας η σημερινή, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, με...

Με έκθεση έργων ζωγραφικής σύγχρονων καλλιτεχνών, της γενιάς των εικαστικών

του 21ου αιώνα, υποδέχθηκε η «Διέξοδος» τον καινούργιο χρόνο.

Η έκθεση διερευνά την  φιγούρα των ανθρώπων χωρίς περιορισμό ορίων και επεκτείνει  τη ματιά του θεατή σε νέους μορφολογικούς δρόμους και ασυνήθιστες προσεγγίσεις.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου οι ζωγράφοι Βασιλική ΚαραπαναγιωτίδουΔημήτρης Μακρής, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος και  Σταύρος Σέγκουλης, όλοι τους απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, με την εικαστική ματιά  του πρωτοεμφανιζόμενου συνομηλίκου τους εικοσιπεντάχρονου επιμελητή Χρήστου Καρέτσου εξέθεσαν στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου»   έγχρωμες και ασπρόμαυρες δημιουργίες τους.
Το ξεκίνημα της έκθεσης, που φέρει τον τίτλο «Φιγούρες χωρίς όρια»,   ξέφυγε από τα σταθερά πρότυπα της παρουσίασης των καλλιτεχνών και των ανάλογων  αντιφωνήσεων και περιορίστηκε στην θέαση και συζήτηση γύρω από την τεχνοτροπία των έργων και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται και αποτυπώνουν οι νέοι δημιουργοί τα θέματά τους. Παράλληλα  ένας πλούσιος μπουφές με απολαυστικά  εδέσματα και ποτά  έδιδε την ευκαιρία στους επισκέπτες για ευχάριστη συζήτηση και ανταλλαγή ευχών υπό τους ήχους του πιανίστα Χρήστου Γραβάνη που τους συντρόφευε  με τις μελωδικές του  νότες.
Και η υποδοχή του χρόνου δεν περιορίστηκε στην μουσικοεικαστική βραδιά αλλά συνεχίστηκε την μεθεπόμενο βράδυ  με την φιλοξενία του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού για μια συνομιλία του με την δασκάλα Μαρία Κουτούπη και τους φιλαναγνώστες πάνω  στο περιεχόμενο του τελευταίου του μυθιστορήματος «Περί της εαυτού ψυχής».
Εν τω μεταξύ η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2023 και  λειτουργεί, με ελεύθερη είσοδο,  κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ και κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα