Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕκδηλώσεις"Γιορτή Παραμυθιού" στο Αγγελόκαστρο

“Γιορτή Παραμυθιού” στο Αγγελόκαστρο

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 19:30, το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο θα μεταμορφωθεί σε ένα παραμυθένιο τοπίο

Το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και «Το σεντούκι του παππού» σας προσκαλούν στη ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΩΡΑ: 19:30 ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ

Όποιος πιστεύει πως τα παραμύθια είναι μόνο για παιδιά έχει τεράστιο δίκιο. Τα παραμύθια γιορτάζουν. Στη Γιορτή τους προσκαλούν όλους τους φίλους τους. Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 19:30, το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο θα μεταμορφωθεί σε ένα παραμυθένιο τοπίο. Η δράση είναι εγκεκριμένη με την υπαριθμ. Φ.23.2/12364/5-9-2023 της Διεύθυνσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Φ.23.2/4095/1-3-2024 για τον διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα «Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας».
Τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, φρόντισαν να ντύσουν τους τοίχους του Μουσείου με υπέροχες ζωγραφιές.
«Κουρσάροι, κλέφτες και βασιλοπούλες, ορτύκια, αχινοί κι επαναστάτες, φτωχοί αγρότες, περίτεχνοι τεχνίτες και μύριοι άλλοι», βγαίνουν από το διήγημα «Το σεντούκι του παππού» και σας περιμένουν να τους συντροφεύσετε και να γιορτάσουμε μαζί τους.
Σας προσκαλούν να φορέσετε το κουστούμι του αγαπημένου σας ήρωα και να σμίξετε μαζί τους στην πιο όμορφη Γιορτή, την Γιορτή Παραμυθιού.

Στη Γιορτή Παραμυθιού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας – Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης-, θα τιμήσει τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου.

Στη συνέχεια, το Εργαστήρι Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ομάδα «Το σεντούκι του παππού» και τον Δήμο Αγρινίου,θα πραγματοποιήσουν την απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα «Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας».

Στον χώρο του Μουσείου θα βρίσκεται ο βιβλιοπώλης Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος με μια υπέροχη συλλογή βιβλίων αποκλειστικά από Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς.

Στη συντροφιά μας θα είναι και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Την εκδήλωση συντονίζει η εκπαιδευτικός Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με τιμή
Θεόδωρος Τσιλίκας, Αριάδνη Δάντε

spot_img

Πρόσφατα άρθρα