Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΓιώργος Παπασάϊκας: Έκθεση ζωγραφικής "ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΣ"

Γιώργος Παπασάϊκας: Έκθεση ζωγραφικής “ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΣ”

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...

Εικόνες από την περιοχή της Αιτωλίας γίνονται αφετηρία για τη νέα δουλειά του ζωγράφου Γιώργου Παπασάικα. Η αίσθηση του φευγαλέου τοπίου στο βλέμμα του περαστικού και τα σημάδια του χρόνου και της εγκατάλειψης πάνω στα ίχνη της ανθρώπινης παρουσίας τονίζουν με το ταίριασμα τους το προσωρινό. Έργα με την αρχαία τεχνική της τέμπερας κεριού, της ακουαρέλας και της ξυλομπογιάς σε χαρτί περιμένουν τον θεατή να συμπληρώσει την πολυδιάστατη σημασία της ζωγραφικής πράξης στον χώρο «Ταξιδεύουσα».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Παπασάικας γεννήθηκε στο Καινούργιο Τριχωνίδος το 1989. Ζώντας απο μικρός μέσα στο περιβάλλον της τέχνης ,όντας γιός του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της ζωγραφικής φοιτώντας στην ΑΣΚΤ Αθηνών.
Παράλληλα με τη σπουδή του στο ΣΤ’ εργαστήριο ζωγραφικής με δάσκαλο τον Τ. Πατρασκίδη παρακολούθησε τα εργαστήρια της χαρακτικής και της σκηνογραφίας. Μεγάλη επιρροή υπήρξε η μαθητεία του στο εργαστήριο νωπογραφίας και τεχνικής των φορητών εικόνων με δάσκαλο τον Π. Σάμιο οπού διδάχτηκε και μελέτησε τις παραδοσιακές τεχνικές και τα υλικά της αρχαίας και βυζαντινής ζωγραφικής, τα οποία έχει ενσωματώσει στη ζωγραφική του. Αποφοίτησε το 2015 και έκτοτε ζεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου παράλληλα με την ζωγραφική, εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση το 2018 στον εκθεσιακό χώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδη. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα