Γίναμε γραφικοί αλλά η βρωμιά παραμένει!!!

1982

Χρόνια τώρα, (μετά την διάλυση των ΤΟΕΒ και την μη παροχή νερού για άρδευση στη διώρυγα της Μακρυνείας ) υπάρχει μια οικτρή εικόνα που μόνο με πολιτισμό και καθαριότητα δεν συνάδει.

Πλήθος χορταριών, καλάμια, λιμνάζοντα – ελώδη νερά , κουνούπια και λοιπά έντομα «στολίζουν» τις αυλές των σπιτιών στο Ζευγαράκι.

Ένα χρόνο πριν και με πολλά παρακάλια και ανάλογη δημοσίευση του θέματος σε εφημερίδα και τοπικά sites καθαρίστηκε κάπως. Ένα χρόνο μετά και έχοντας περάσει ολόκληρος ο περσινός Χειμώνας , Άνοιξη , Καλοκαίρι και  τώρα ξαναμπαίνουμε σε χειμώνα ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρθηκε. Οι κάτοικοι και κυρίως τα  παιδιά πέρασαν έναν καλοκαίρι με τα κουνούπια και τα έντομα, η μόλυνση αναπόφευκτη. ΔΕΝ έχει σημασία ποιος είναι υπεύθυνος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. , ο Δήμος, ο ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ , η Περιφέρεια ή όποιος άλλος, σημασία έχει ότι ΚΑΝΕΙΣ από τους ανωτέρω δεν ενδιαφέρθηκε  ούτε κι εκείνοι που περνούν από εκεί και το βλέπουν εκτός κι αν δεν το κοιτάζουν κάν  και περνώντας κοιτάνε αλλού (!)

Ντροπή και μόνο αυτή η λέξη αρμόζει για την κατάσταση αυτή. Οι πολίτες στα χωριά είναι απ’ότι φαίνεται Β’ κατηγορίας, μόνο λίγο καιρό πριν τις εκλογές τους θυμούνται και τους χαιρετούν με πλατύ χαμόγελο αναμένοντας τους ψήφους, τον υπόλοιπο καιρό πρέπει να παρακαλέσουν για τα αυτονόητα. Και φυσικά αν στείλουν ποτέ να το καθαρίσουν, κάποιοι θα μας ζητήσουν να τους κάνουμε κι αφιέρωμα με φωτογραφίες για να δείξουμε ότι γίνεται έργο. Τους κάνουμε λοιπόν το αφιέρωμα σήμερα!!! Ρε δεν ντρέπεστε καθόλου;;;

Φωτογραφίες από το θέαμα στις αυλές μας.
Μην παραλείψουμε να πούμε ότι κολλητά είναι και το Νεκροταφείο και ο κόσμος που πηγαίνει για την περιποίηση των τάφων, μνημόσυνα κ.λ.π. βλέπει αυτό το χάλι.