Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΦτωχοί κτηνοτρόφοι αιχμάλωτοι των τραπεζών

Φτωχοί κτηνοτρόφοι αιχμάλωτοι των τραπεζών

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
         του Γιώργου Βαρεμένου*
Την αιχμαλωσία και την καταδίκη σε οικονομικό θάνατο μικροδανειοληπτών ανέδειξε, μιλώντας στην τηλεόραση του “MEGA”, ο Γιώργος Βαρεμένος. Συγκεκριμένα, ανέφερε την περίπτωση κτηνοτρόφου από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να σώσει το κοπάδι του από την σφαγή, αλλά βρίσκεται απέναντι στον εξής πέλεκυ: είχε πάρει δάνειο 2.500 ευρώ από συστημική τράπεζα, το οποίο κατέληξε -με προσαυξήσεις και τόκους- να είναι 6.500 ευρώ. Αποτέλεσμα; Όταν πηγαίνει να εισπράξει το ποσόν της εκάστοτε ενίσχυσης, το βρίσκει κατεσχεμένο. Αν και ήταν απ’ τους λίγους που συνάντησα, που του εγκρίθηκε ποσόν 800 ευρώ ως ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών, το βρήκε και αυτό κατεσχεμένο. 
«Ισχύει ή δεν ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ;», ρώτησα κάποιους αρμοδίους. «Μόνο έναντι χρεών προ το Δημόσιο» μου απάντησαν και, προφανώς, όχι ως προς το ‘Aβατο των τραπεζών και το Ιερό των funds. Τέλος πάντων• συνεχίζω την προσπάθεια μέσω της τράπεζας για να μην ισχύσει το θανάσιμο μέτρο της μη αναγνώρισης ούτε κάν του ακατάσχετου των 1.500 ευρώ και η, ως εκ τούτου, καταδίκη σε οικονομικό θάνατο φτωχών βιοπαλαιστών. 
Είναι τραγικό λάθος να δανείζεσαι 2.500 ευρώ και όχι, όπως η ΝΔ, 400 εκατομμύρια, ούτως ώστε να έχεις και τον κ. Παπαδήμο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας να σε επιβραβεύει για το μεγάλο επίτευγμα. 
*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
spot_img

Πρόσφατα άρθρα