Ευρυτανικής καταγωγής η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Δήμητρα Κοκοτίνη

701
Τη νέα πρόεδρο και τη νέα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά από μια συνεδρίαση διάρκειας περίπου τριών ωρών , νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η Ειρήνη Καλού και νέα εισαγγελέας είναι η κα Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία είναι ευρυτανικής καταγωγής.
Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού προηγουμένως η Νέα Δημοκρατία είχε απορρίψει την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση, η κυβέρνηση προχώρησε τις διαδικασίες, βάζοντας τέλος στο σίριαλ που απασχόλησε την επικαιρότητα όλη την εβδομάδα. Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, απομένει πλέον η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα αμέσως μετά τη λήξη της θητείας (30/6) των Ξένης Δημητρίου και Βασιλείου Πέππα.
Για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επελέγη η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία πρόσφατα υπήρξε πρόεδρος του ποινικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η κ. Ειρήνη Καλού θα διαδεχθεί τον κ. Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την προεδρία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου και η κ. Δήμητρα Κοκοτίνη την κ. Ξένη Δημητρίου που αποχωρεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 

Το βιογραφικό της κας Δήμητρας Κοκοτίνη
Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Δήμητρα Κοκοτίνη, κατάγεται από τους Δομιανούς Ευρυτανίας, όπου και γεννήθηκε το 1954. Έχει τη φήμη δυναμικής δικαστικής λειτουργού και εξ αρχής συμπλήρωνε μεγάλες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα. Η θητεία της θα είναι διετής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Φεβρουάριο του 1981, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 προήχθη σε αρεοπαγίτη και τον Οκτώβριο του 2018 σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Διορίστηκε:
α) Πάρεδρος πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981 β) Πρωτόδικης Αθηνών στις 31-8-1982
Προήχθη:
Στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών στις 11-12-1997 Στο βαθμό του εφέτη στις 2-8-2001 Στο βαθμό του προέδρου εφετών στις 23-7-2010 Στο βαθμό του αρεοπαγίτη στις 3-12-2014