Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση Ερώτηση του Βουλευτή Μίλτου Ζαμπάρα για την διακοπή του προγράμματος «Απόκτησης Ακαδημαϊκής...

 Ερώτηση του Βουλευτή Μίλτου Ζαμπάρα για την διακοπή του προγράμματος «Απόκτησης Ακαδημαϊκής Εμπειρίας»

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας,  επισημαίνοντας ότι  η κυβέρνηση με την διακοπή του προγράμματος «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Εμπειρίας»  απαξιώνει τους νέους επιστήμονες  και την  δημόσια εκπαίδευση .

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Ν.Δ. μεθοδικά απαξιώνει την δημόσια εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την κατάργηση του άρθρου 16. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές κατάργησε ένα πρόγραμμα που έδινε την δυνατότητα σε νέους επιστήμονες με διδακτορικό να διδάσκουν στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα κενά σε διδακτικό προσωπικό ενώ παράλληλα έδινε στις νέες και νέους επιστήμονες μια σημαντική εργασιακή εμπειρία. 

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής:  «Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας έχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προφανώς η λύση δεν είναι οι περιστασιακές επιλογές αλλά οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού. Για τους νέους επιστήμονες με διδακτορικό, αυτό το πρόγραμμα αποτελούσε μια επαγγελματική εμπειρία στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Όλα δείχνουν  μία ακόμα μεθόδευση της κυβέρνησης για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.»

Στο πλαίσιο αυτό ρωτήθηκε ο Υπουργός εάν προτίθεται να προβεί άμεσα σε ανάκληση της διακοπής του εν λόγω προγράμματος και εάν θα προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμου διδακτικού προσωπικού στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας ώστε να ενισχυθεί με αυτό τον τρόπο η δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση. 

spot_img

Πρόσφατα άρθρα