Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΕρώτηση του ΠΑΛΜΟΥ στον Πρωθυπουργό για το Πλατυγιάλι

Ερώτηση του ΠΑΛΜΟΥ στον Πρωθυπουργό για το Πλατυγιάλι

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Απο τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας 

Γιάννης Οικονόμου: Καλό μεσημέρι. Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στα Περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδος, συνέντευξη που γίνεται στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του Πρωθυπουργού στο νομό Αχαΐας και στην Πάτρα, στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος.

Η ερώτηση που απηύθυνε ο Εκδότης του ΠΑΛΜΟΥ κ. Θόδωρος Σβέρκας στον Πρωθυπουργό ήταν η εξής:

Θ. Σβέρκας (Παλμός Αιτωλοακαρνανίας): Κύριε Πρωθυπουργέ, ό,τι είναι τοπικό είναι και παγκόσμιο. Γι΄ αυτό και η δική μου ερώτηση θα έχει τοπικό χαρακτήρα, που προέρχομαι από την Αιτωλοακαρνανία.
Πρόκειται για το λιμάνι-φάντασμα, όπως το έχουμε πει, που δεν έχει πρόσβαση, έχει εγκαταλειφθεί, ενώ χρήματα έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά. Πρόκειται για το Πλατυγιάλι Αστακού, ένα λιμάνι που θα φέρει θέσεις εργασίας, αλλά και ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Πιστεύετε ότι το μέλλον του ανήκει, από πλευράς Κυβέρνησης; Γιατί όσες φορές και να περάσεις ένα ποτάμι δεν περνάς το ίδιο νερό. Θα ήθελα να πω ότι όσες φορές και αν έχουμε ρωτήσει τι θα κάνουμε με αυτό το λιμάνι, απάντηση με χρονοδιάγραμμα δεν έχουμε λάβει.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω εσάς από δω από την Πάτρα, μπορείτε να δεσμευτείτε ότι όταν και εφόσον έρθετε στην Αιτωλοακαρνανία θα έχετε μία απάντηση ολοκληρωμένη γι΄ αυτό; Σας ευχαριστώ.
*Κυριάκος Μητσοτάκης:* Ευχαριστώ για την ερώτηση. Έχω επισκεφθεί το λιμάνι, είναι μια εντυπωσιακή υποδομή στη μέση του πουθενά. Αυτό κάτι λέει. Λοιπόν δεν μπορούμε να φανταστούμε ανάπτυξη αυτού του λιμανιού, χωρίς ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα έρθει και θα φτιάξει κάτι σημαντικό γύρω από το λιμάνι, γιατί θα θέλει και λιμάνι για να εξάγει προϊόντα ή για να φέρει προϊόντα.
Μέχρι στιγμής οι απόπειρές μας δεν ήταν επιτυχημένες, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε την ανάπτυξη του λιμανιού χωρίς κάποιον ο οποίος θα το χρειαστεί αυτό το λιμάνι.
Πάντως να ξέρετε ότι ως προς τις δυνατότητές του είναι μοναδικό. Και πιστεύω ότι όλη αυτή η συζήτηση η οποία γίνεται και παγκόσμια για την επιστροφή των αλυσίδων παραγωγής προς την Ευρώπη, θα μας δώσει δυνατότητες τελικά να βρούμε κάποιον σημαντικό επενδυτή ο οποίος θα αξιοποιήσει αυτό το περιουσιακό στοιχείο και μετά να μας επιτρέψει να κάνουμε και τις σχετικές διασυνδέσεις.
Χωρίς να μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, όταν κάποιος έρχεται και μας μιλάει για υποδομές που να έχουν και λιμάνι, πάντα η πρώτη ευκαιρία που παρουσιάζουμε είναι το Πλατυγιάλι, είναι ο Αστακός. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον επενδυτή, θα τον βρούμε όμως.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα