Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
 Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
 
Κύριε Πρόεδρε
Με την ευκαιρία της παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει μια ενημέρωση τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον Δήμαρχο Αγρινίου, σχετικά με τη στασιμότητα που υπάρχει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για τη πόλη μας.  Τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό.
Είναι ένα έργο για το οποίο δημιουργήθηκαν πολλές ελπίδες ότι μπορεί να υλοποιηθεί χάρη στη δωρεάν μελέτη που προσέφερε ο συμπατριώτης μας Χρήστος Ράδος.
Νομίζω ότι είναι περιττό να αναφερθούμε στην αυτονόητη αναγκαιότητα του έργου, γι’ αυτό θα υπενθυμίσουμε μόνο τα γεγονότα:
Στις 10 Φεβρουαρίου 2018 ο Χρήστος Ράδος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Race», παρέδωσε στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο Δημαρχείο Αγρινίου τη μελέτη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία Οδό. Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προσφοράς δήλωσε, δικαίως, ότι: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την πόλη».
Λίγες μέρες αργότερα στις 15 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Αγρινίου μαζί με τον Χρήστο Ράδο και την Project manager της «Race» Διονυσία Ράππου  παρουσίασαν την μελέτη-δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη «έναν πολύτιμο συμπαραστάτη στο δίκαιο αίτημα του Αγρινίου» όπως είπε ο Δήμαρχος Αγρινίου.
Στις 30 Μαρτίου 2018 η μελέτη παρουσιάστηκε και στον τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στην έδρα της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.
Και ενώ υπήρχε διάχυτη αισιοδοξία για το έργο και αναμενόταν να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ξαφνικά όλα πάγωσαν.
Από τότε έχουν περάσει περίπου 2,5 χρόνια και οι πολίτες του Αγρινίου δεν βλέπουν να υπάρχει καμιά απολύτως εξέλιξη για το θέμα.
Αν και η ευθύνη υλοποίησης του έργου της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία Οδό είναι θέμα της κυβέρνησης οι πολίτες δικαίως θέτουν ερωτήματα και ζητούν απαντήσεις από τους «κοντινότερους» εκπροσώπους τους σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.
-Γιατί δεν προχωρά το έργο και ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν από την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή για να ξεκινήσει;
-Ποια είναι η τύχη της δωρεάν μελέτης που ένας αξιόλογος συμπατριώτης μας προσέφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που ενώ έγινε δεκτή με τυμπανοκρουσίες και πολλές προσδοκίες έκτοτε παραμένει αναξιοποίητη να αραχνιάζει στα ράφια κάποιου γραφείου;
Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
 
 
Κοινοποίηση:
Δήμαρχος Αγρινίου,
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
spot_img

Πρόσφατα άρθρα