Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΕπίτιμος Δημότης του Αγρινίου ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος

Επίτιμος Δημότης του Αγρινίου ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Επίτιμος δημότης Αγρινίου ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος το απόγευμα της Δευτέρας 27/05/24 μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, που έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο.

Η επίσημη ανακήρυξη του κ.κ. Ιεροθέου ως επίτιμου δημότη του Αγρινίου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον τουρκικό ζυγό (11η Ιουνίου), ενώ παράλληλα θα του απονεμηθεί και το χρυσό κλειδί της πόλης.

Ο Μητροπολίτης, κατά κόσμον Γεώργιος Βλάχος, με σπουδαίο ιερατικό έργο έχει στενούς δεσμούς με το Αγρίνιο, αν και έλκει την καταγωγή του από τα Ιωάννινα, διότι στη νεαρή του ηλικία διέμεινε μόνιμα στο Αγρίνιο, προκειμένου να ολοκληρώσει τις γυμνασιακές σπουδές του στο εξατάξιο τότε Παπαστράτειο Γυμνάσιο!

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ούτως ή άλλως ένα τμήμα του Δήμου Αγρινίου, η περιοχή του Αγίου Βλασίου, είναι στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Ναυπάκτου. Ωστόσο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης υπήρξε πρόσφατα τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για ένα διάστημα περίπου 11 μηνών μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά.

Μέσα από την ενέργεια αυτή «αποτυπώνεται» και επίσημα ο σεβασμός των δημοτών στο Μητροπολίτη Ιερόθεο, ο οποίος διαθέτει πλούσιο συγγραφικό, εκκλησιαστικό, και κοινωνικό έργο. Δεν είναι τυχαίο πολλά από τα συγγράμματά του έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες, ενώ κατά καιρούς έχει διατελέσει και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Πάντως όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου πως ο Δήμος Αγρινίου προσανατολίζεται να τιμήσει και το μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά με προτομή του που θα τοποθετηθεί έμπροσθεν του Μητροπολιτικού ναού του Αγρινίου, πιθανότατα στο μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από την εκδημία του.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα