Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠεριφέρειαΕπιστολή του Ν. Φαρμάκη για τη διαχείριση των άγριων αλόγων της Αιτωλοακαρνανίας

Επιστολή του Ν. Φαρμάκη για τη διαχείριση των άγριων αλόγων της Αιτωλοακαρνανίας

Date:

Σχετικά άρθρα

Κώστας Καρπέτας: Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Ελλάδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις...

Στην τελική ευθεία για το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Συνάντηση διοργανωτών και εκπροσώπου της «Ανεμώνης» Το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η ανελέητη επίθεση στα εργασιακά συνεχίζεται και εντείνεται με...
Στο ζήτημα διαχείρισης των άγριων αλόγων της Αιτωλοακαρνανίας επανέρχεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, που με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα (η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά), ζητάει την λήψη πρωτοβουλιών και την επίσκεψη αρμοδίων κλιμακίων του Υπουργείου στην περιοχή.
Όπως σημειώνει ο κ. Φαρμάκης, στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Βάλτου και της Βαράσοβας υπάρχουν πληθυσμοί άγριων αλόγων που διαβιούν ελεύθερα και σε αγέλες. Οι συγκεκριμένοι πληθυσμοί στην προσπάθεια για αναζήτηση τροφής πλησιάζουν σε οικισμούς και οδούς προκαλώντας ζημιές, αλλά και ατυχήματα.
«Πιστεύουμε ότι η επίλυση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος πρέπει να λάβει υπ’ όψη της μια ολοκληρωμένη μελέτη του κάθε πληθυσμού και της τοπογεωγραφίας της περιοχής και στη συνέχεια να ληφθούν συγκεκριμένα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασών και της πανίδας τους, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων των ορεινών, και όχι μόνο περιοχών, με τα άγρια ζώα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως το επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (κτηνίατροι, περιβαλλοντολόγοι, γεωπόνοι)  θα μπορούσαν να συνεισφέρουν την επιστημονική γνώση τους στην δημιουργία της ανωτέρω μελέτης που θα συντάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, εφόσον θεωρηθεί αναγκαίο.
«Δυστυχώς το πρόβλημα της διαχείρισης των αγρίων αλόγων της Αιτωλοακαρνανίας είναι άμεσο και απαιτεί άμεσες πρωτοβουλίες και ως εκ τούτου, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας να επισκεφθούν την περιοχή μας» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Φαρμάκης,
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img