Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικάΕπίσκεψη του ΤΕΕ στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στο Βάλτο

Επίσκεψη του ΤΕΕ στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στο Βάλτο

Date:

Σχετικά άρθρα

Θερμή υποδοχή του Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Καινούργιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε...

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, του Δήμου Αμφιλοχίας και εκπροσώπων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., πραγματοποιήθηκε χθες 23/03/2023, στο εργοτάξιο της εταιρείας στον ορεινό Βάλτο, όπου έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες υλοποίησης του μεγάλου έργου αντλησιοταμίευσης.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς η διευθύντρια Υδροηλεκτρικών  Έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ. Γιούλα Τσικνάκου και ο Διευθυντής του εργοταξίου κ. Δημήτριος Βράγκος παρουσίασαν εμβριθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τις παραμέτρους κατασκευής του, τους στόχους λειτουργίας του και τα επιμέρους χρονοδιαγράμματα. Τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας είχαν την ευκαιρία να θέσουν  πολλαπλά ερωτήματα τεχνικής φύσεως και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της εταιρείας σχετικά με την υλοποίηση του έργου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας έργων Α.Π.Ε. μεγάλης εμβέλειας για την ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε τη συμβολή, που πρέπει να έχουν στην αειφόρο ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και του υπόλοιπου Νομού. Παράλληλα, σε πρώτο πλάνο τέθηκαν από κοινού με το Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Γ. Κατσούλα τα αντισταθμιστικά οφέλη, που πρέπει να αποδοθούν στην ευρύτερη περιοχή, για τα οποία το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα καταθέσει άμεσα σχετικό υπόμνημα στην εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπλέτσας παρέδωσε στους εκπροσώπους της εταιρείας το πόνημα ομάδας εργασίας του ΤΕΕ σχετικά με την ανάδειξη τεχνικών και ιστορικών τοποσήμων της περιοχής. 

Τέλος, αποφασίστηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών,  μέσω της διενέργειας εκπαιδευτικών παρουσιάσεων της προόδου του έργου στο πεδίο, από τους μηχανικούς της εταιρείας σε μηχανικούς-μέλη του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ο αντιπρόεδρος  της Δ.Ε. κ. Δ. Κανάτας, ο Γ.Γ. της Δ.Ε.  κ. Κ. Παπαθανασίου και το μέλος Α. Καϊπάνος, από το Δ. Αμφιλοχίας οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Ρεγκούτας και Ν. Μπεχλιούλης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χ. Κουσιορής, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λ. Δράκου και κ. Γ. Ροϊδης. Παράλληλα συμμετείχαν αρκετοί μηχανικοί της εταιρείας και εκπρόσωποι της ΔΕΗ, αλλά και  της επίβλεψης του έργου.

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img