Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρεια«Έπεσαν» οι υπογραφές - Ξεκινούν τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

«Έπεσαν» οι υπογραφές – Ξεκινούν τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Την έναρξη εργασιών για την αναβάθμιση γηπέδου Παναιτωλικού σηματοδοτεί η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου στην οποία προχώρησε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία του Αντιπεριπεφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη, του προέδρου της ΠΑΕ Παναιτωλικός Γεράσιμου Μπελεβώνη, του Γιώργου Σωτηρόπουλου, μέλους ΔΣ και του  προέδρου του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Στεργίου.

Στην εργολαβία που συμβασιοποιήθηκε προβλέπονται εργασίες για τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού, ενώ επίσης θα γίνουν επεμβάσεις που θα αυξάνουν την  χωρητικότητα του γηπέδου με την προσθήκη νέας διώροφης κερκίδας κατ’ επέκταση της υφιστάμενης. Επίσης, διαμορφώνεται ο χώρος στην ανατολική κερκίδα για τη δημιουργία 15 θέσεων ΑμεΑ με τους συνοδούς τους, μαζί με την κατάλληλη διαμόρφωση της θύρας 5 για είσοδο – έξοδο αυτών, ενώ προβλέπεται ακόμη ανάπλαση της νότιας όψης, επί της οδού Προυσιωτίσσης, για την αισθητική της αναβάθμιση.

Το έργο χρηματοδοτείται με 1.054.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογείται η υλοποίηση του δεύτερου υποέργου προϋπολογισμού  519.000 ευρώ που αφορά τη διαμόρφωση Εκθεσιακών Χώρων ώστε να δημιουργηθούν, μια αίθουσα προβολών με αμφιθεατρική διάταξη και μια αίθουσα συσκέψεων αντίστοιχα, μαζί με τους ανάλογους χώρους υγιεινής.

Ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου Παναιτωλικού θα ολοκληρωθεί με ένα τρίτο υποέργο, ύψους 780.000 ευρώ που αφορά την αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού και οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου με παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή η τροποποίηση – συμπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Παναιτωλικού, βάσει της οποίας προστίθεται η νέα παρέμβαση και αυξάνεται ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου σε 2.353.000 ευρώ.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που πολλαπλασιάζει τη δυναμική του τόπου μας. Ο Παναιτωλικός αξίζει  να αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα, αντάξια της ιστορίας του. Κι εμείς ως Περιφερειακή Αρχή αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθειά των ανθρώπων του και να συμβάλλουμε για να πάρει σάρκα και οστά με πόρους που ξεπερνούν τα 2,3 εκ. ευρώ» ανάφερε μεταξύ άλλων κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει στα κοινωνικά δίκτυα:

«Υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο, παρουσία και των εκπροσώπων του Παναιτωλικού, τη σύμβαση για τις εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου της ιστορικής ομάδας.

Πρόκειται για εργασίες συνολικού ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογείται η υλοποίηση και της β’ φάσης (519.000 ευρώ) και μετά, η γ’ φάση (780.000 ευρώ).

Στην ολοκλήρωση των εργασιών, το γήπεδο το Παναιτωλικού θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, αναπλασμένη εξωτερική όψη, σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους και χώρους συσκέψεων, αλλά και σύγχρονο φωτισμό, οπτικοακουστικά μέσα και φωτοβολταϊκό σύστημα.

Ο Παναιτωλικός θα αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα, αντάξια της ιστορίας του και της προσφοράς του στον αθλητισμό. Είχαμε δεσμευτεί να στηρίξουμε την προσπάθεια των ανθρώπων του και κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη!».

spot_img

Πρόσφατα άρθρα