Επερώτηση Φαρμάκη για τις καταστροφές στη Νερομάνα

766

Επερώτηση κατέθεσε ο Αιτωλοακαρνάνας Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σχετικά με την πορεία του έργου της αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Δεκεμβρίου 2017, στην περιοχή της Νερομάνας του Δήμου Αγρινίου. Αναλυτικά η επερώτηση αναφέρει:

 

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης, Δικηγόρος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Δ.Ε, Π.Ε Αιτ/νίας
με την παράταξη «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας»

Αγρίνιο : 16-4-2018
Ταχ.Δ/νση: Δ.Μακρή 11
Τηλέφωνο :26410 58974
FAX : 26410 58970
E-MAIL: nektarios.farmakis@gmail.com

ΠΡΟΣ : 1. Περιφερειάρχη
Δυτικής Ελλάδας
κ. Απόστολο Κατσιφάρα
2. κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες
Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
3. κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους
Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
4. Πρόεδρο του Περιφερειακού
Συμβουλίου Π.Δ.Ε.

ΘΕΜΑ «Πορεία έργου αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Δεκεμβρίου 2017 στην περιοχή Νερομάνας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας».

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
***************

Όπως είναι ήδη γνωστό σε εσάς, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τον Δεκέμβριο του 2017 προκλήθηκαν ζημιές επί του οδοστρώματος και κατέρρευσε γέφυρα στην περιοχή Νερομάνας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας. Η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.
Όπως επίσης είναι ήδη γνωστό έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ (2017ΕΠ80100011) το έργο με τίτλο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 1ΗΣ ΚΑΙ 2ΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» Π.Υ. 2.200.000 €. και υποέργο με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ», Π.Υ 250.000 €.
Στις 5 Απριλίου 2018 (!!!!), με την υπ’αριθμ.586/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίσθηκε η έγκριση διαγωνισμού για την εκτέλεση του ως άνω έργου.
Ωστόσο, από την από 1-2-2018 τεχνική περιγραφή των εργασιών της Δ/σης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, ΔΕΝ προκύπτει με σαφήνεια το εάν οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας και το πώς θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην περιοχή.
Συνεπεία των ανωτέρω και επειδή έχουν ήδη περάσει σχεδόν πέντε (5) μήνες από την διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών που εξυπηρετούνται από την εν λόγω διαδρομή, επερωτάται :
1) Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η εξέλιξη του έργου;
2) Ποιες θα είναι οι εργασίες αποκατάστασης της ως άνω πληγείσας γέφυρας;
3) Για ποιο λόγο η εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών έχει ημερομηνία 23-3-2018 (ήτοι 4 μήνες μετά το συμβάν) σύμφωνα με την ως άνω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής;
4) Διαπιστώνετε κάποια καθυστέρηση στις ενέργειες της Περιφέρειας ή έως σήμερα καθυστέρηση οφείλεται μόνο στην γραφειοκρατία;
5) Θεωρείτε ότι η σήμανση περί διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο είναι αρκετή και σύμφωνη με τις διατάξεις του ΚΟΚ και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, ιδίως για οδηγούς που δεν γνωρίζουν την περιοχή;

Παρακαλώ για την απάντηση των παραπάνω ερωτημάτων στο επόμενο Π.Σ.

Με εκτίμηση
Νεκτάριος Αθ.Φαρμάκης