Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΕνθουσιασμός και μεγάλο κέφι στο χορό της Γ.Ε.Α.

Ενθουσιασμός και μεγάλο κέφι στο χορό της Γ.Ε.Α.

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...
Ο ενθουσιασμός, το μεγάλο κέφι και ο ασταμάτητος χορός κυριάρχησαν για μια φορά ακόμη στον ετήσιο μεγάλο χορό που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας από τα παιδικά τμήματα του Ομίλου, τα οποία επιδεικνύοντας μια θαυμαστή τεχνική αλλά και μια σοβαρότητα στις κινήσεις τους, απέσπασαν το πιο ζεστό και διαρκές χειροκρότημα της βραδιάς.
Ακολούθησαν αντιπροσωπευτικά τμήματα ενηλίκων, τα οποία μέσα από την ιδιαίτερη χορευτική παιδεία που διαθέτουν πιστοποίησαν για μια φορά ακόμη τη σημαντική δουλειά που συντελείται σε καθημερινή βάση στις εκπαιδευτικές δομές του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ.
Στη συνέχεια ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ Δημοσθένης Καπώνης, μέσα από ένα σύντομο χαιρετισμό και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας του Ομίλου στα πολιτισμικά δρώμενα του Αγρινίου και όχι μόνο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν και εργάζονται σε αυτή την προσπάθεια.
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και στον Δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο του Λαογραφικού Ομίλου και την συμβολή του στις λαϊκές μας παραδόσεις.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας του Ομίλου ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της χώρας μας με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων και κάτω από τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Ηλία Πλαστήρα και της αξεπέραστης φωνής της ταλαντούχας Κωνσταντίνας Πάτση.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Βασίλης. Φωτάκης και Δημήτρης Σκορδόπουλος, ο πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας μαζί με μέλη του Δ.Σ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ Δημοσθένης Καπώνης, για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν και βοήθησαν για την επιτυχία της και ιδιαίτερα τις χορεύτριες – χορευτές του Ομίλου με τις οικογένειες τους, τον Χοροδιδάσκαλο του Ομίλου και συντονιστή της εκδήλωσης Γιώργο Τσελίκα, καθώς και την Χοροδιδάσκαλο Ασπασία Κρικώνη.
Τέλος, ευχαριστεί τα μέλη της ομάδας του Ομίλου κα Μαρίκα Κοντούλη και Αγγελική Κουτσούκη, το προσωπικό της ΓΕΑ, καθώς και τα ΜΜΕ της πόλης για την δημοσιοποίηση και την προβολή της εκδήλωσης.
spot_img

Πρόσφατα άρθρα