Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΈνωση Ξενοδόχων : Συνέντευξη τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου

Ένωση Ξενοδόχων : Συνέντευξη τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Μερικές  ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Πρόεδρου και Διοικητικού Συμβουλίου Ξενοδόχων Νομού Αιτωλοακαρνανίας  , πραγματοποιήθγηηκε συνέντυτεξη τύπου στο Αγρίνιο. Αρχικά  χαιρέτισε ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Χρήστος Κωστακόπουλος και κατόπιν έγινε μια πρώτη καταγραφή των θεμάτων  που απασχολούν τους ξενοδόχους.  Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Τσάρκος, έκανε στοχευμένη παρέμβαση για την εικόνα του Τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία, η ανάπτυξη του οποίου έχει τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα, από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ξενοδόχων, αλλά και για τα  κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όπως ο φόρος διαμονής, οι απαιτήσεις από τις εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων κ.λπ.

Η ερώτηση της δημοσιογράφου του palmospress Καλλιόπης Μυρισιώτη αφορούσε στο νομικό καθεστώς που διέπει τα Airbnb (βραχυχρόνιας μίσθωσης) σε σχέση με τα ξενοδοχεία και αν υπάρχει διαφοροποίηση με αυτά.

Η απάντηση του κ. Τσάρκου ( όπως καταγράφεται και στο σχετικό Βίντεο μπορείτε να τη δείτε στο 7:45 λεπτό) ήταν ότι πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρο καθεστώς για τα AirbnB και να φορολογηθούν ανάλογα όπως γίνεται και με τα ξενοδοχεία.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης η γραμματέας της Ένωσης κ. Νίκη Φλώρου και η ταμίας της Ένωσης κ. Βιολέτα Σαγώνα

spot_img

Πρόσφατα άρθρα