Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠεριφέρειαΕνημέρωση για προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ενημέρωση για προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Date:

Σχετικά άρθρα

Θερμή υποδοχή του Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Καινούργιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε...

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Σύμφωνα με τηλεφωνικές καταγγελίες, αγνώστου ταυτότητας άτομα τηλεφωνούν σε συναλλασσόμενους με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν, επιδιώκοντας να αντλήσουν στοιχεία για τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί ότι οι υπηρεσίες της ποτέ δεν ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή τραπεζικών καρτών από τους συναλλασσόμενους με αυτή και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να δίνουν οποιοδήποτε στοιχείο σε αγνώστους που τους τηλεφωνούν εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, καλεί τους πολίτες που έχουν υπάρξει αποδέκτες προσπαθειών εξαπάτησης να καταγγείλουν επίσημα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές ή να κάνουν γραπτή καταγγελία προς την Περιφέρεια, ώστε ο ίδιος να προχωρήσει σε κάθε επίσημη καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές. 

Ο ίδιος επισημαίνει: «Δυστυχώς, ζούμε σε μία εποχή όπου αετονύχηδες κάθε είδους προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες και όπως φαίνεται, από αυτόν τον κυκεώνα δεν διαφεύγουν ούτε οι συναλλασσόμενοι με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, κάθε συναλλασσόμενος με την Περιφέρεια ή επιχορηγούμενο από αυτήν φυσικό ή νομικό πρόσωπο, πρέπει να γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Και επίσης, σε περίπτωση που δεχτούν τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο που υποδύεται στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο ζητάει ευαίσθητα τραπεζικά δεδομένα, να καλέσουν στα γνωστά τηλέφωνα των υπηρεσιών για να καταγγείλουν το γεγονός. Τέλος, καλώ οποιονδήποτε έχει δεχτεί ύποπτο τηλεφώνημα να καταγγείλει εγγράφως το περιστατικό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες κινήσεις προς τις Αστυνομικές Αρχές».  

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img