Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΈνας Ρομά «κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη»;

Ένας Ρομά «κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη»;

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Φίλες και φίλοι,

Μετά από πρόσκληση του Υποψήφιου Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη με τον συνδυασμό ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ, θα ήθελα να σας ανακοινώσω τη συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές του 2023 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Είμαι ο Νεκτάριος Μπέκος. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά εν ενεργεία Αστυνομικός, επί 28 συναπτά έτη.

Ανήκω στην κοινωνική ομάδα των Ρομά και όλη η διαδρομή της ζωής μου έως τα 48 μου χρόνια σήμερα, απέδειξε πως η πιο ουσιαστική αστυνόμευση (όσο απαραίτητη και αν είναι), μόνη της δεν φτάνει.

Οραματίζομαι μια ελπιδοφόρα προοπτική για το Δήμο Μεσολογγίου, με  την ένταξη των Ρομά στο κοινωνικό σύνολο, με ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και στην εργασία.

Ο Δήμος μας πρέπει να παίξει ένα διαφορετικό ρόλο βελτίωσης – αλλαγής της υπάρχουσας αρνητικής κατάστασης.

Πως αυτό θα γίνει πράξη:

Α) Αρνούμενοι στις εκλογές του Οκτωβρίου το χρηματισμό. Η εξαγορά των ψήφων των Ρομά πολιτών, συντηρεί και επαυξάνει την παραβατικότητα. Όποιοι εξαγοράζουν συνειδήσεις δεν μπορούν μετά να απαιτούν την εφαρμογή των νόμων. Είναι οι ίδιοι που θα κάνουν τα στραβά μάτια στην αυθαιρεσία κάθε μορφής, στην εκμετάλλευση των ανηλίκων, στο λαθρεμπόριο και στην παρανομία.

Δέσμευση όλων μας, ΟΥΤΕ ΕΝΑ EURO ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ!

Αναμένω ανάλογες έμπρακτες δεσμεύσεις απ’ όλες τις παρατάξεις…

Β) Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, με άρση των αυθαίρετων άθλιων γκέτο. Ήδη τρέχει πρόγραμμα που αφορά την «Προσωρινή Μετεγκατάσταση, Ανάπτυξη, Αντικατάσταση ή και Επέκταση Δικτύων Υποδομής για τη Βελτίωση Συνθηκών Διαβίωσης ειδικών κοινωνικών ομάδων (Ρομά)» με προϋπολογισμό 15.000.000 €. Προβλέπει την κατασκευή Οργανωμένων Χώρων Προσωρινής Μετεγκατάστασης, με όλες τις απαιτούμενες προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις-υποδομές αποχέτευσης, ύδρευσης, οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, αποκομιδής απορριμμάτων, καθώς και άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις υγιεινής και ασφαλούς διαβίωσης.

Για το δήμο μας είναι αναγκαία η ένταξη  στο πρόγραμμα με δύο βασικές προτεραιότητες:

α)Τη μεταστέγαση των 35 οικογενειών Ρομά που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στην είσοδο του Αιτωλικού (αντλιοστάσιο), στην περιοχή “Αγκινάρα”. Για τις οικογένειες αυτές έχει ήδη εκδοθεί πρωτόκολλο αποβολής και είναι θέμα χρόνου η έξωση τους από το χώρο που έχουν καταλάβει.

β)Εάν δε οι πόροι του προγράμματος επαρκούν, μπορεί να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή Σκιαδί και στις κατοικίες στην περιοχή της Αγριλιάς, σε τμήμα του Κτήματος Πετούνη που είχε αγοραστεί για το σκοπό αυτό.

Γ) Σχολικοί διαμεσολαβητές στην εκπαίδευση. 500 παιδιά των Ρομά φοιτούν σήμερα στα σχολεία του δήμου, με μεγάλο ποσοστό σχολικής διαρροής. Να τα βοηθήσουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου, καθώς και άλλων ομοφύλων μου. Μόνο έτσι θ’ αλλάξει η κατάσταση.

Η προτροπή και η στήριξη των γονιών μου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζαν, με οδήγησαν το 1995 να συμμετάσχω στις Πανελλήνιες εξετάσεις, εξασφαλίζοντας την επαγγελματική μου αποκατάσταση και το σεβασμό όλων των κοινωνικών ομάδων.

Εν έτη 2023, όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν δικαίωμα στην μόρφωση!!!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ=ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Αξιοποίηση λοιπόν του Κέντρου “Ευπερίδες” στο Αιτωλικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού Σχολείου στα Ταμπακαριά για πολιτιστικές δράσεις.

Δ) Στελέχωση – ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας Ρομά.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες

Για μένα και για όλη την παράταξη στην οποία συμμετέχω, η διαφορετικότητα δεν μπορεί να στηρίζεται στην ανομία και στην παραβατικότητα. Μόνο στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ!

Μόνο τότε ένας Ρομά «κούκος θα μπορέσει να φέρει την άνοιξη»…

Νεκτάριος Μπέκος, Αστυνομικός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ

Επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος

Παναγιώτης Κατσούλης

spot_img

Πρόσφατα άρθρα