Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕκκλησίαΈναρξη πνευματικών δραστηριοτήτων και κατηχητικών στον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου

Έναρξη πνευματικών δραστηριοτήτων και κατηχητικών στον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
Ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ξεκινά τις πνευματικές ευκαιρίες για τη νέα περίοδο και καλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν.
Στις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται κατήχηση και νεανικές συναντήσεις για παιδιά-νέους, τμήματα μουσικής και οργάνων καθώς και χριστιανικά μαθήματα που θα γίνονται στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.
Αναλυτικά:
Διανύουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο τόσο ως κοινωνία, όσο και ως πρόσωπα. Η γκρεμισμένη οικονομία συνάντησε την πανδημία, που μέχρι ώρας η επιστήμη δεν την έχει ελέγξει. Επιβάλλονται παγκοσμίως μέτρα προστασίας που περιορίζουν την ελευθερία και γεμίζουν με φόβο και ανασφάλεια τις ψυχές. Την ίδια ώρα κορυφώνεται η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας αμφισβητώντας την εδαφική κυριαρχία μας , ενώ ο φόβος για ένα νέο lockdown είναι ορατός.
Μπροστά στο Θεό και την νέα Ιστορία στεκόμαστε πλέον όλοι μας. Ο φόβος η μελαγχολία, η  απογοήτευση, η ανασφάλεια δεν βοηθούν. Χρειάζεται ηθικό και γενναίο φρόνημα και ισχυρό καταφύγιο. «Μές στο κρυφό μυστήριο ζουν πάντα τα παιδιά Σου, με λογισμό και μ΄όνειρο», έλεγε ο Διονύσιος Σολωμός. Η Ορθοδοξία μας είναι το κρυφό μυστήριο, το ιερό καταφύγιο που για αιώνες οι Έλληνες εκπαίδευαν τα μάτια της ψυχής και την εσωτερική γαλήνη, ώστε να βλέπουν τα μεγαλεία της Ρωμιοσύνης, να ενθαρρύνονται, να προχωρούν , να αγιάζονται και να μεγαλουργούν.  Σε κάθε αναμέτρηση με εχθρό οι Έλληνες ήταν μόνοι τους. Μόνοι τους μαζί με τον Θεό τους. Έτσι εξηγείτε η απάντηση που έδωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν τον ρώτησαν αν είναι αγγλόφιλος, γαλλόφιλος ή ρωσόφιλος. Απάντησε « είμαι Θεόφιλος, τα κόμματα μας κομματιάζουν, μόνο ο Θεός μου, η Παναγία μου και οι Άγιοι φροντίζουν την Πατρίδα και την υπερασπίζονται». Ακόμα και η δική μας γενιά που επέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την μετάλλαξή της, βιώνει την προστασία του Θεού.
Απέναντι σε κάθε δοκιμασία και κίνδυνο έχουμε το ιερό καταφύγιο την Εκκλησία. Επομένως, υπάρχει διέξοδος και ελπίδα σωτηρίας, από αυτή τη δυστοπική κατάσταση που κυριαρχεί.. Όσο κρατάμε Χριστό και Ελλάδα στη καρδιά μας τίποτα δεν μας ακουμπά.
Μια νέα χρονιά ξεκίνησε με το άνοιγμα των σχολείων με νέους αγώνες, στόχους και ελπίδες, όμως μη φοβάσαι, δεν είσαι μόνος. Η ενορία στέκει δίπλα στη καθημερινή σου πάλη. Μέσα από συζητήσεις και πνευματικές δραστηριότητες, θα πάρεις δύναμη,  πνευματικά εφόδια και θα μάθεις την ιστορία και τη παράδοσή σου.
Ο  Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ξεκινά τις πνευματικές ευκαιρίες για τη νέα περίοδο και σε καλεί να έρθεις κοντά . Οι συναντήσεις έχουν οριστεί ως εξής:
  1. κατηχητικά και νεανικές συναντήσεις για παιδιά νέους
Κατηχητικό για νήπια και παιδιά Α΄ Δημοτικού (αγόρια και κορίτσια), κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00 το πρωί, με την κα  Νεκταρία Καντάνη.
Κατηχητικό για παιδιά από Β΄ Δημοτικού έως ΣΤ΄ Δημοτικού, (αγόρια και κορίτσια)  κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00 το πρωί, με τον π. Κωνσταντίνο Καντάνη.
 Νεανικές συναντήσεις για αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου, κάθε Σάββατο, 4:30 – 5:30 το απόγευμα, με τον π. Κωνσταντίνο Καντάνη.
Νεανικές συναντήσεις για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου, κάθε Κυριακή, 10:30 – 11:30 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, με τον π. Κωνσταντίνο Καντάνη.
– Όλα τα κατηχητικά και οι συναντήσεις θα γίνονται στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου
(τηλ. 26410.22824 ).
  1. Δωρεάν τμήματα μουσικής και οργάνων
Παράλληλα θα λειτουργήσουν για τα παιδιά του κατηχητικού, αλλά και για ενήλικες γονείς που το επιθυμούν, δωρεάν τμήματα μουσικής, οργάνων και χορού, στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας, από εθελοντές καθηγητές. (Τηλέφωνο Ευαγγελιστρίας: 26410 – 55730).
– Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής για αρχαρίους, κάθε  Πέμπτη, 7-8 το βράδυ, με τον  κ. Πέτρο Καραγιάννη.
Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής για προχωρημένους κάθε Πέμπτη 8-9 το βράδυ με τον κ. Πέτρο Καραγιάννη
– Τμήματα κιθάρας για αρχαρίους κάθε Τετάρτη, 7.30-8.30 με τον κ. Παναγιωτη Ζαχαράκη.
 Τμήμα κιθάρας για προχωρημένους κάθε Τετάρτη, 8.30-9.30  βράδυ, με τον κ.. Παναγιώτη Ζαχαράκη.
 Τμήμα μπουζουκιού για αρχάριους κάθε πέμπτη, 5-6 το απόγευμα,με τον κ. Πέτρο Καραγιάννη
– Τμήμα μπουζουκιού για προχωρημένους κάθε Πέμπτη 6-7 το απόγευμα με τον κ. Πέτρο Καραγιάννη.
Παράλληλα θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικής – Νεανικής Χορωδίας και θεατρικού
  Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά και νέους σε ώρες που θα ανακοινωθούν στις συνάξεις των νέων.
  1. Χριστιανικά Μαθήματα Σύναξη νέων και ενηλίκων
Από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6:15μ.μ. θα ξεκινήσουν τα χριστιανικά μαθήματα που θα γίνονται στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και απευθύνονται σε ενήλικες νέους και νέες. Φέτος το περιεχόμενο των Χριστιανικών μαθημάτων θα έχει απολογητικό και δογματικό χαρακτήρα, θα παρουσιαστεί  « Το θέλημα του Θεού και ο τρόπος που αυτό θα γίνει και θέλημα δικό μας» , θα μάθουμε τον τρόπο ζωής των πρώτων Χριστιανών με βάση το βιβλίο της Κ.Δ.  Πράξεων των Αποστόλων, θα καταδείξουμε την πλάνη νεοφανών αιρέσεων και θα εμπνευστούμε από το φρόνημα των νεομαρτύρων και των ηρώων του 1821, αφού στο χρόνο που έρχεται θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση και την παλιγγενεσία του Έθνους μας.
Όλες οι ανωτέρω συνάξεις, θα εμπλουτίζονται με προβολή ταινιών, εκδρομών, παιχνιδιών και πολλών εκδηλώσεων. Σκοπός όλων των ευκαιρειών και μαθημάτων είναι η δημιουργία του αισθήματος της καλής ψυχαγωγίας στις ψυχές των παιδιών και όλων μας, η αναζωπύρωση της ελληνορθόδοξης παράδοσης και η διαμόρφωση  της κουλτούρας, μέσω της οποίας επέζησε το έθνος μας στις δύσκολες στιγμές. Της κουλτούρας αυτής που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως Ρωμιοσύνη, της ιδιότητας δηλαδή να είναι κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος και Έλληνας.
Σε περιμένουμε

 

spot_img

Πρόσφατα άρθρα