Έκτακτη συνεδρίαση για τις καταστροφές

869
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αγρίνιου και ο πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος Νίκο
ς Γκρίζης για την «αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων βροχοπτώσεων και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας» .
Ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε ότι η βροχόπτωση στην περιοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.
«Η καταστροφή είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή επιστρατεύσαμε όλο το έμψυχο δυναμικό και τα μηχανήματα του Δήμου Αγρινίου. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Κινητοποιήσαμε τους ιδιώτες που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν συμπολίτες μας που υποφέρουν αυτές τις ώρες. Είμαστε δίπλα τους από τα ξημερώματα παλεύοντας σε άσχημες καιρικές συνθήκες να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Για όσους έχουν πληγεί φροντίσαμε να διατεθούν δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και να διανεμηθεί φαγητό και νερό. Στην οδό Δαγκλή 25 από σήμερα λειτουργεί σε 24 ωρη βάση στα τηλ. 2641360331 και 26413 60333 γραφείο που θα καταγράφει τα αιτήματα . Εάν χρειαστεί θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά κτίρια προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη με όλους τους Διευθυντές του Δ.Α. προκειμένου να εντοπιστούν τα κενά και να τα καλύψουμε άμεσα. Ήδη από αύριο η Πρόνοια θα καταγράψει ζημιές στις οικοσυσκευές και η τεχνική υπηρεσία με κλιμάκια μηχανικών θα καταγράφει τις ζημιές στα σπίτια. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα και σίγουρα δύσκολες εβδομάδες. Χρειάζεται ψυχραιμία και συντονισμός ».
 
Νωρίτερα ο Δήμαρχος Αγρινίου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Μεσολόγγι υπό τον Περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου επαναδιατύπωσε το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου με τους επικεφαλείς του Δήμου είχαν ήδη επισκεφθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και συντόνισαν τις εργασίες για την κάλυψη των αναγκών.