Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΈφυγε η Μαίρη Χρυσικοπούλου

Έφυγε η Μαίρη Χρυσικοπούλου

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Φτωχότερη είναι απο σήμερα η πόλη του Αγρινίου καθώς έφυγε απο τη ζωή η Μαίρη Χρυσικοπούλου. Μια προσωπικότητα συνυφασμένη με τον πολιτισμό, την αυτοδιοίκηση , την ποίηση και τη δημιουργική δράση γενικότερα.

Η Μαίρη Χρυσικοπούλου γεννήθηκε, έζησε και εργάσθηκε στο Αγρίνιο. Για πολλά χρόνια είχε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στο Αγρίνιο και στην Αθήνα. Το 1975 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου και παράλληλα ανέπτυξε πολύπλευρη Πολιτιστική-Κοινωνική δράση. Υπήρξε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά. Από την εφηβική της ηλικία ασχολήθηκε με τη Λογοτεχνία (ποίηση, διήγημα, κριτική, μελέτες, ταξιδιωτικά, θέατρο). Έχει εκδώσει τα βιβλία: “Γυναικείες μορφές της Αιτωλοακαρνανίας”, 2000, “Το κτήμα”, θεατρικό έργο, 2003, και “Ποιήματα της παιδικής, εφηβικής και νεανικής ηλικίας”, 2007, Σάννυ Χάιγκμαν-Χατζοπούλου-Τα απομνημονεύματά μου-Η ζωή μου με τον Κώστα Χατζόπουλου. Για την πολυσχιδή δράση της βραβεύτηκε από πολλούς φορείς και απο τον Δήμο Αγρινίου.

Συλλυπητήριες Δηλώσεις για τπν απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου:

Ο Δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου:

«Η Μαίρη Χρυσικοπούλου υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας και συγγραφέας. Μάχιμη μέχρι  το τέλος έβαλε την υπογραφή της σε σημαντικές  πολιτιστικές και κοινωνικές  εκδηλώσεις χωρίς να χάσει τον ενθουσιασμό και το πάθος που την χαρακτήριζε. Αγωνίστρια από τα νεανικά της χρόνια  κατάφερε να αναδείξει τον ιστορικό ρόλο της γυναίκας στην περιοχή μας.

Το Αγρίνιο οφείλει στη Μαίρη Χρυσικοπούλου τιμή και σεβασμό».

Συλλυπητήρια Δημήτρη Τραπεζιώτη για την εκδημία της Μαίρης Χρυσικοπούλου

Μετά την είδηση του θανάτου της Μαίρης Χρυσικοπούλου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο.Υπερκομματική Συνεργασία» Δημήτρης Τραπεζιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την θλιβερή είδηση της εκδημίας της Μαίρης Χρυσικοπούλου, το Aγρίνιο είναι φτωχότερο. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης και ενεργή πολίτης η Μαίρη ήταν αγαπητή σε όλους. Ήταν εξάλλου η πρώτη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος μετά την δικτατορία στην πόλη του Αγρινίου και εκείνη η οποία συγκάλεσε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο, το 1975. Η Μαίρη αεικίνητη, δραστήρια, με ευαισθησίες και ιδιαίτερη αγάπη για την πόλη του Αγρινίου θα λείψει από όλους μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.»

Δήλωση Μίλτου Ζαμπάρα για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου

Η Μαίρη Χρυσικοπούλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε στο Αγρίνιο.  Έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς και αγάπης προς τον Συνάνθρωπο, την Νεολαία, την Γυναίκα,τα Γράμματα και τις Τέχνες, τον Τόπο μας.

 Η πολυσχιδή δράση της, η αγωνιστικότητα και το πάθος που την διέκρινε σε όλη την ζωή της ας είναι παράδειγμα για όλους και η καλύτερη τιμή στη μνήμη της

spot_img

Πρόσφατα άρθρα