ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

972

Ακόμα και σήμερα 8 χρόνια μετά την μνημονιακή κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως τους Γερμανούς, υπάρχουν κάποιοι που όταν ακούν για ‘έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ βγάζουν σπυράκια και αμέσως αρχίζουν την καταστροφολογία. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι καλοθελητές οι οποίοι όψιμα έχουν αρχίσει την δημαγωγία για δήθεν εθνικό νόμισμα άλλα που στην ουσία προτρέπουν τον Ελληνικό λαό να δεχτεί το διπλό νόμισμα. Δηλαδή να φύγουμε από το Ευρώ αλλά να παραμείνουμε στην ΕΕ. Αυτό μας φέρνει αμέσως στο μυαλό αυτά που έχουμε διαβάσει, ότι στην προηγούμενη Ναζιστική κατοχή οι Βρετανοί χρηματοδοτούσαν πάνω από 300 διαφορετικές αντιστασιακές οργανώσεις ακριβώς για να μην ενωθεί ο λαός. Μόνο που ο λαός εκείνη την εποχή πήγαινε και εντασσόταν στην μόνη οργάνωση που δεν τα έπαιρνε από τους Βρετανούς, το Ε.Α.Μ. Έτσι και σήμερα υπάρχει αυτή η οργάνωση που δεν τα παίρνει από κανέναν και γι’ αυτό το λόγο την κρύβουν από τον λαό. Και αυτή είναι το Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο).  Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στην σημερινή εποχή.

Για να μπορέσουμε να δούμε καθαρά την διαφορά ενός Εθνικού Νομίσματος και ενός νομίσματος τύπου Ευρώ θα πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνει  Εθνικό Κρατικό Νόμισμα τι Ευρώ καθώς και σε τι χρησιμεύει το καθένα.

Πριν την εισαγωγή των Εθνικών Νομισμάτων οι συναλλαγές μεταξύ των κρατών γινόταν σε χρυσό. Η μεγάλη οικονομία ακριβώς επειδή ήταν μεγάλη είχε την δυνατότητα να βρει εύκολα τον χρυσό. Η μικρή οικονομία έπρεπε αν δεν είχε δικό της ως μετάλλευμα να πάει και να αγοράσει χρυσό από τις μεγαλύτερες οικονομίες. Έτσι επινοήθηκε από τους Οικονομολόγους της εποχής το Εθνικό νόμισμα ακριβώς για να ελέγχουν τα μικρά κράτη τις οικονομίες τους.

Το Εθνικό Κρατικό Νόμισμα όπως το λέει και ίδια η λέξη είναι το νόμισμα εκείνο που το εκδίδει το κράτος το οποίο εκπροσωπεί ένα Έθνος. Δηλαδή εκδίδεται από το κράτος μέσω της Εθνικής του Κεντρικής Τράπεζας η οποία είναι πλήρως εθνικοποιημένη και όχι αυτό το πράγμα που είναι σήμερα και διοχετεύεται χωρίς χρέος μέσα στην οικονομία και έχει αποκλειστική αποστολή την άσκηση των κατάλληλων εθνικών πολιτικών από το κράτος για την ευημερία και πρόοδο του έθνους. Πάνω στο νόμισμα αυτό αντανακλάται η οικονομία του κράτους αυτού. Δηλαδή πόσο δυνατή είναι η οικονομία αυτή. Η δραχμή που είχαμε πριν μπούμε στο Ευρώ, πάνω στο χαρτονόμισμα αναγραφόταν ποιος είναι υπεύθυνος (Ο Εκάστοτε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας) καθώς και η φράση «Πληρωτέο επί τη εμφανίση» που σημαίνει πως όσα και να εμφανίσεις το κράτος θα σε αποζημιώσει για όλα. Επίσης με το Εθνικό νόμισμα τόσα χρόνια ας πούμε από το 1950 έως και το 1996 που μπήκαμε στο ευρώ είχαν βγει εκτός Ελλάδος περίπου 15 δις επειδή υπήρχε η Υπηρεσία Προστασίας Εθνικού Νομίσματος και η έξοδος Εθνικού Νομίσματος ήταν ποινικό αδίκημα.

Το Ευρώ είναι ένα χρεόγραφο το οποίο εκδίδεται από ιδιώτη όπως είναι η Ε.Κ.Τ. και διοχετεύεται μέσα στις οικονομίες που το χρησιμοποιούν μόνο ως χρέος. Το νόμισμα αυτό δημιουργήθηκε από Τραπεζίτες και απευθύνεται μόνο σε Τραπεζίτες. Δεν αντανακλά σε καμμιά οικονομία γιατί δεν έχει ανάγκη καμμιά οικονομία. Η αξία του Ευρώ δεν επηρεάζεται από την παραγωγική δύναμη των οικονομιών. Επηρεάζεται από το πόσο ζητιέται στις διεθνής χρηματαγορές  ή από τις δανειακές ανάγκες των οικονομιών. Δηλαδή η Ε.Κ.Τ. το εκδίδει και το πουλάει αποκλειστικά στις Τράπεζες και μετά οι Τράπεζες το πουλάνε είτε στα κράτη είτε στα νοικοκυριά είτε στις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο και στις οικονομίες όλων των χωρών που υιοθέτησαν το Ευρώ έχει εκτοξευτεί ο δανεισμός. Σε όλη την παγκόσμια οικονομική ιστορία δεν είχε ξαναεμφανιστεί τέτοιο καιροσκοπικό νόμισμα. Επίσης το Ευρώ σε αντίθεση με το Εθνικό Κρατικό Νόμισμα για να λειτουργήσει θέλει ανοικτά οικονομικά σύνορα. Δηλαδή τα κεφάλαια να μπαίνουν και να βγαίνουν ελεύθερα από την οικονομία. Έτσι από το 1996 έως και το 2010 είχαν βγει εκτός Ελλάδος περίπου 600 δις και μάλιστα αφορολόγητα. Μόνο το 2011 μέσα στο πρώτο μνημόνιο δηλαδή βγήκαν από τις Ελληνικές τράπεζες εκτός Ελλάδος 200 δις μαύρα, σύμφωνα με έκθεση Αμερικανικής Επιτροπής τα οποία δεν διαψεύστηκαν ποτέ. Να λοιπόν γιατί πληρώνουν αδρά καθηγητάδες καθώς και τα μεγάλα ΜΜΕ να προπαγανδίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι αν βγούμε από το Ευρώ θα καταστραφούμε.

Ας δούμε όμως και λίγο Ιστορία. Η Ελλάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά Εθνικό Κρατικό Νόμισμα στο τέλος της δεκαετίας του 1940. Μέχρι τότε είχαμε πάντα παγκόσμιο νόμισμα. Μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα είχαμε το Γαλλικό Φράγκο και χρεοκοπήσαμε το 1893. Μετά μας βάλανε την χρυσή δραχμή κλειδωμένη με την χρυσή λύρα χρεοκοπήσαμε και τότε το 1932. Μετά το Β’ ΠΠ μας κλειδώνουν και πάλι με την χρυσή λύρα και μας τελειώνουν, βέβαια τότε υπήρχε και ο εμφύλιος που μεγάλωνε την καταστροφή. Από το 1950 και μετά που υιοθετήθηκε το Εθνικό Κρατικό Νόμισμα δεν χρεοκόπησε η χώρα μας ποτέ, παρόλο που μερικές φορές τα οικονομικά της στοιχεία ήταν χειρότερα από τα οικονομικά στοιχεία του 2009. Παράδειγμα: Το 1953 με την οικονομική μεταρρύθμιση του Μαρκεζίνη το Δολάριο κρατήθηκε σε αξία 30 δραχμές μέχρι το 1973. Μετά και μέχρι το 2002 που μπήκαμε στο Ευρώ η δραχμή υποτιμήθηκε 11 φορές και έφτασε 330 δραχμές στις 31/12/2001. Χρεοκοπήσαμε; Όχι. Είχαμε πληθωρισμό; Ναι. Είχαμε ελλείμματα; Ναι. Αλλά όμως είχαμε και αντίστοιχες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που δεν είχαμε μέσα στο Ευρώ. Ένα άλλο παράδειγμα την τριετία 1991-1993 επί πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη, όπου τριπλασιάστηκε το χρέος της Ελλάδος, αλλά λόγω του Εθνικού Νομίσματος δεν χρεοκοπήσαμε. Μετά από όλα αυτά αρκούσε μόνο μια επταετία με ξένο παγκόσμιο νόμισμα το ευρώ για να χρεοκοπήσουμε και πάλι.

Με βάση όλα αυτά σε ποιον είναι χρήσιμο το Ευρώ; Σε αυτούς που θέλουν να λεηλατήσουν την πατρίδα μας. Σε αυτούς που έχουν βγάλει έξω τα λεφτά τους και μάλιστα αφορολόγητα και περιμένουν να καταρρεύσουν οι τιμές όλων των ακινήτων και να προχωρήσει κι άλλο η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού για να έρθουν μετά και να κάνουν πλιάτσικο στην ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων καθώς και στην Δημόσια περιουσία. Ότι απομείνει από αυτή βέβαια από το πλιάτσικο που έχει στήσει η Γερμανία εις βάρος μας. Μα και στην χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγικότητα που με τα πλεονάσματα που της  εξασφαλίζει σε ευρώ μπορεί και χρηματοδοτεί την οικονομία της χωρίς να μπαίνει στη δύνη του χρέους. Και ποια είναι αυτή η Οικονομία; Μα η Γερμανία φυσικά. Δηλαδή όσο πιο πολλές εξαγωγές κάνει έναντι όλων των άλλων που χρησιμοποιούν το ευρώ τόσο πιο πολλά πλεονάσματα εξασφαλίζει σε αντίθεση με τις άλλες οικονομίες του ευρώ που έχουν ελλείματα. Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πατρίδα μας. Μέχρι την ένταξη μας στο ευρώ οι εξαγωγές μας ήταν το ¼ των εισαγωγών μας. Σήμερα έχει φτάσει στο 1/6 και έχει ο θεός. Να γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μας πετάξει αυτή έξω από το Ευρώ. Το πολύ πολύ να μας επιβάλλει το σχέδιο Σόιμπλε. Δηλαδή το διπλό, νόμισμα.

Με τον τρόπο αυτό η Γερμανία έχει επιβληθεί σε όλες τις οικονομίες του Ευρώ και έτσι μπορεί και έχει μηδενικά επιτόκια στον δανεισμό της. Παράλληλα με τα ανοικτά οικονομικά σύνορα που επιβάλλει η ΕΕ, τα πλεονάσματα αυτά μετατρέπονται σε επενδύσεις της Γερμανίας σε όλα τα άλλα κράτη της ΕΕ.  Έτσι η Γερμανία από το 3% σε εξαγωγή κεφαλαίου στο ΑΕΠ της που ήταν προ ευρώ σήμερα έχει φτάσει το 36%. Δηλαδή εξάγει κεφάλαια και λεηλατεί τις άλλες οικονομίες που είναι δέκτες των κεφαλαίων της. Αντίθετα με μια άλλη μεγάλη οικονομία, τη Γαλλία, που από το 36% επί του ΑΕΠ της σε εξαγωγή κεφαλαίου πριν το ευρώ σήμερα είναι στο 12% με τάση μεγαλύτερης μείωσης. Σήμερα η Γαλλία είναι από τους μεγαλύτερους δέκτες Γερμανικών Κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η καταστροφή στην παραγωγή της. Γι’ αυτό και στην Γαλλία υπάρχει τόσο μεγάλος ξεσηκωμός και οι αγρότες συνέχεια μπαίνουν με τα τρακτέρ στο Παρίσι και κλείνουν τις οδικές αρτηρίες που συνδέουν την Γαλλία με την Γερμανία, όμως εντέχνως όλα αυτά τα κρύβουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Επίσης τα δάνεια στην Γαλλία έχουν φτάσει σε ποσοστό ρεκόρ 300% επί του ΑΕΠ της. Αν η Γαλλία μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στο κόσμο και δεν μπορεί να σταθεί στο Ευρώ τότε είναι ποτέ δυνατόν να σταθούμε εμείς;

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν υπήρχε εθνικό νόμισμα. Γιατί με το εθνικό νόμισμα μπορείς να επιβάλεις προστατευτισμό στην οικονομία σου. Δηλαδή να απαγορέψεις εισαγωγές από είδη που παράγεις εσύ, δηλαδή να μην εισάγεται τίποτα απολύτως αν πρώτα δεν  τελειώσει η δική σου παραγωγή. Και έχουμε πολύ μεγάλη παραγωγή, με προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη και σε περισσότερα είδη, ακόμα και βιομηχανικά. Μέχρι και αυτοκίνητα μπορούμε να φτιάξουμε φτάνει να σπάσουμε τα δεσμά που μας έχουν επιβάλλει μέσα στην ΕΕ.

Εκτός όμως από όλα αυτά η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο Εθνικό Κρατικό Νόμισμα και το Ευρώ, είναι η Εθνική Ανεξαρτησία που έχεις με το Εθνικό νόμισμα και την σκλαβιά που σου επιβάλλει το Ευρώ. Γιατί το Ευρώ σε αντίθεση με το Εθνικό Νόμισμα επιβάλλει πολιτικές, ενώ το Εθνικό Κρατικό Νόμισμα το προσαρμόζεις στις πολιτικές που θέλεις να ασκήσεις.  Όπως λέγανε και οι παλιοί ένα ανεξάρτητο κράτος έχει δύο σύμβολα. Την σημαία του και το Νόμισμά του. Όποιο από τα δύο και αν χάσει τότε παύει να είναι ανεξάρτητο. Και αν μεν χάσει την σημαία του τότε ξέρει τι πρέπει να κάνει για να ξαναγίνει ανεξάρτητο. Αν όμως χάσει το νόμισμά του τότε δεν είναι ξεκάθαρος ο στόχος για όλους. Και αυτό το ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι Έλληνες μιας και πριν από 76 χρόνια ήρθαν και μας πήραν την σημαία οι Γερμανοί, οι Έλληνες ανέπτυξαν ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης που τους εκδίωξε. Είμαστε ο Μοναδικός Λαός που απελευθερώθηκε μόνος του, χωρίς την βοήθεια κανενός. Αντίθετα σήμερα τα εγγόνια αυτών που έδιωξαν με τις κλωτσιές οι παππούδες μας, ήρθαν και μας πήραν το νόμισμα, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα μετά από 8 χρόνια κατοχής να μην είναι ξεκάθαρος ο στόχος σε όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτό και όποιος δεν θέτει ως πρώτο στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα δεσμά της ΕΕ και του Ευρώ, όποιος δεν είναι ξεκάθαρος με αυτά τότε είναι βαλτός από το σύστημα. Και είναι βαλτός γιατί όταν τα λέγαμε εμείς ως Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) από το 2011 όλοι αυτοί μας έλεγαν γραφικούς. Και αναφέρομαι βέβαια στους όψιμους υποστηρικτές του Εθνικού Νομίσματος που αυξάνονται μέρα με τη μέρα αλλά που δεν είναι ξεκάθαροι ως προς την ΕΕ. Γι’ αυτό το λόγο δεν θέλουν  να ανοίξουν το ζήτημα του νομίσματος και να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι, είτε αυτοί είναι υπέρ του Εθνικού Νομίσματος αλλά μέσα στην ΕΕ, είτε αυτοί είναι υπέρ του Ευρώ να θέσουμε όλοι τα επιχειρήματά μας και ας αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός, γιατί ξέρουν ότι το έχουν χαμένο το παιχνίδι. Γιατί αν δεν φύγεις από το Ευρώ και από την ΕΕ δεν μπορείς να πάρεις μέτρα με βάση το Εθνικό συμφέρον του λαού μας. Δεν μπορείς να πάρεις μέτρα για τον πρωτόγεννή τομέα, δεν μπορείς να πάρεις μέτρα για την ανάπτυξη της Βιομηχανίας ή της βιοτεχνίας. Δεν μπορείς να θεσπίσεις οικονομικά μέτρα για στήριξη της οικογένειας για να μπορέσεις να ανατρέψεις την σχέση θανάτων γεννήσεων που σήμερα είναι στο χειρότερο σημείο που ήταν ποτέ. Ούτε στον πόλεμο και στην κατοχή δεν είχαμε τέτοια σχέση θανάτων γεννήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον Β’ ΠΠ και την κατοχή ο πληθυσμός της Ελλάδας είχε μειωθεί κατά 85.000 όταν μόνο από την Κατοχή είχαμε 650.000 θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός γεννούσε γιατί είχε την ελπίδα της απελευθέρωσης. Σήμερα μετά από 7 χρόνια κατοχής έχει μειωθεί ο πληθυσμός κατά 350.000 μαζί με τα παιδιά που έχουν φύγει για το εξωτερικό, ενώ η σχέση θανάτων γεννήσεων συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αυξάνει σε τραγικά σημεία. Αυτό με βάση τον ΟΗΕ λέγεται γενοκτονία. Και μόνο με ένα τρόπο λύνεται. Ανατροπή του καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί από την ΕΕ.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΣΣ Ε.ΠΑ.Μ.