Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίου      Δύο εκατομμύρια  ευρώ στον Δήμο Αγρινίου  με το  «Πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας». 

      Δύο εκατομμύρια  ευρώ στον Δήμο Αγρινίου  με το  «Πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας». 

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...
       Στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εντάχθηκε ο Δήμος Αγρινίου με το ποσό των 2.000.000,00 ευρώ με κοινή Υπουργική Απόφαση του Αν. Υπ. Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και του Αν. Υπ. Εσωτερικών  Στ. Πέτσα. 
«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και ευχαριστούμε τον κ. Πέτσα και τον κ. Σκυλακάκη για τη συνεργασία και τη στήριξη. Πετύχαμε την ένταξη σε ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των Αγρινιωτών. Με το συγκεκριμένο έργο υπάρχει επίσης πρόβλεψη για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και των ΑΜΕΑ», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 
Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου σε 432 σημεία προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας των πολιτών. 
Αναλυτικά προβλέπονται : 
 
α. Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.
  1. Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και πρόσθετων πινακίδων πληροφόρησης σε σημεία που δεν υπάρχουν.
  2. Κατασκευή διαγραμμίσεων οδοστρώματος για ορισμό διαβάσεων πεζών, σημεία κίνησης πεζών, για σήμανση απαγορεύσεων στάθμευσης σε γωνίες και λοιπά σημεία των δρόμων όπου παρατηρούνται τροχαία ατυχήματα λόγω έλλειψης ορατότητας. 
  3. Τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος («μάτια γάτας») για μείωση της ταχύτητας των οχημάτων. 
  4. Διαγράμμιση ειδικών σημάνσεων επί της οδού (STOP, βέλη, θέσεις ΑΜΕΑ) με κατάλληλο χρώμα και διαστάσεις.
  5.  Δημιουργία και επισήμανση θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ. Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις επιδιώκεται η βέλτιστη επισήμανση των χώρων στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ, καθώς παρατηρείται συχνά η κατάληψη τους  από άλλα οχήματα, με συνέπεια εξαιρετικές δυσχέρειες στους χρήστες ΑΜΕΑ και επιπρόσθετους κινδύνους. 
β. Εργασίες τοποθέτησης βοηθητικού εξοπλισμού σήμανσης οδών.
  1. Η μελέτη περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση ειδικών παλλόμενων κίτρινων προειδοποιητικών σηματοδοτών ενός πεδίου με φωτοβολταϊκή τροφοδοσία, οι οποίοι κρίνονται απαραίτητοι για την ασφαλή κυκλοφορία των μαθητών πλησίον των σχολικών συγκροτημάτων. 
  2. Εργασίες τοποθέτησης εύκαμπτων στύλων οριοθέτησης με στόχο την αποφυγή της παράνομης στάθμευσης σε σημεία των οδών (διασταυρώσεις) όπου η παράνομη στάθμευση δημιουργεί προβλήματα ορατότητας και ατυχήματα.
  3. Τοποθέτηση οριοδεικτών οδοστρώματος, σε σημεία όπου η γεωμετρία του οδοστρώματος δεν επιτρέπει την σαφή εκτίμηση των ορίων του ασφαλτοτάπητα από τον οδηγό..
  4. Τοποθέτηση καθρεπτών ορατότητας διασταυρώσεων σε σημεία όπου η έλλειψη ορατότητας δημιουργεί προϋποθέσεις ατυχημάτων.
  5. Τοποθέτηση σιδηροσωλήνων σχήματος Π στις εισόδους των σχολείων (σε όσα σχολικά κτίρια δεν υπάρχουν ήδη) προκειμένου να αποφεύγεται η απευθείας έξοδο των μαθητών στο δρόμο. 
 
spot_img

Πρόσφατα άρθρα