Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑγρινίουΔράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου

Δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου

Date:

Σχετικά άρθρα

Νέο έργο αντλησιοταμίευσης στην Τριχωνίδα άκρως επικίνδυνο – Σχεδιάζεται κοντά στις πηγές της Λίμνης

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Δεν πρόλαβαν να καταλαγιάσουν, η έντονη κινητικότητα...

“Άνεσις”: Η “Νοβοκαΐνη” από την Πέμπτη έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ.

Η "Νοβοκαΐνη" στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Άνσεις" θα παίζει από ...

Eκδήλωση με τίτλο: «Η Γυναίκα πηγή έμπνευσης» στις 22/3

Eκδήλωση με τίτλο: «Η Γυναίκα πηγή έμπνευσης» θα πραγματοποιηθεί...

Tο Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Κοινωνική Λειτουργό του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωσης της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η δράση, που έγινε σε καταυλισμούς όπου διαβιούν ΡΟΜΑ στην κεντρική και ευρύτερη περιοχή του Δήμου,  είχε ως σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων για την έναρξη και εγγραφή των παιδιών σε σχολικές μονάδες, για αλλαγές που σχετίζονται με τις απουσίες των μαθητών και την δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου Δημοτικού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης της σχολικής φοίτησης.

Το ζήτημα της εκπαίδευσης των Ρομά στην Ελλάδα και  στην Ευρώπη, απασχολεί την διεθνή κοινότητες και οι δράσεις ενημέρωσης  εντάσσονται σε μία γενικότερη παρέμβαση ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής στις κοινότητες των ΡΟΜΑ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

spot_img

Πρόσφατα άρθρα