To Διοικητικό Συμβούλιο της Βιοτριχωνίδας στο Εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”

1369

To Διοικητικό Συμβούλιο της Βιοτριχωνίδας επισκέφτηκε, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο.

Ο Πρόεδρος της «Βιοτριχωνίδας» Χ. Κουμάσης, τα μέλη κ. κ. Ν. Αβράμπος και Θ. Ζώρης καθώς και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της «Βιοτριχωνίδας» τ. Δήμαρχος Θεστιέων και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου κ. Δ. Τραπεζιώτης , επισκέφτηκαν το εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, τον πρώτο φορέα που δημιουργήθηκε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.

 

        Κατά την είσοδό τους στο Κέντρο Διημέρευσης προσέφεραν μια ποσότητα απο το βραβευμένο ελαιόλαδο από την περιοχή της Τριχωνίδας, το οποίο είναι πολύτιμο και διανεμήθηκε για τους εκπαιδευόμενους νέους του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Έπειτα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του εργαστηρίου και τα επιμέρους τμήματα

διδασκαλίας, όπου όλοι εντυπωσιάστηκαν με τα εργοτεχνήματα των εκπαιδευομένων νέων από τα τμήματα κατάρτισης και συνομίλησαν με τους νέους, οι οποίοι τους επεφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή. Αφού συνομίλησαν με τους μαθητές , το Δ.Σ. της Βιοτριχωνίδας ενημερώθηκε από τον κ. Δημήτρη Χειμαριώτη, την Προσωπάρχη της Β΄ Εκπαιδευτικής Μονάδας του Αγρινίου κα Φαίνη Τσιμπουράκη και τους εκπαιδευτές για τη δομή και τη λειτουργία του φορέα, τις νέες

διαμορφωμένες ανάγκες του, τα θέματα που αντιμετωπίζωνται καθημερινά και τέλος , για την προοπτική και το μέλλον του εργαστηρίου. Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της «Βιοτριχωνίδας» και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου κ. Δ. Τραπεζιώτης συνεχάρη τους υπεύθυνους του Εργαστηρίου για το εξαιρετικό έργο που παράγεται στο εργαστήρι, έργο που προσφέρεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, αυτό των ατόμων με νοητική υστέρηση, γεγονός που οφείλει να αναδεικνύει και να αναβαθμίζει την ανθρωπιά του κοινωνικού συνόλου αλλά και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ο κ. Τραπεζιώτης δήλωσε πως όλοι πρέπει να είμαστε αρωγοί στο έργο του φορέα και ότι πρόκειται «για έργο οντολογικής προσφοράς και υπαρκτής γνησιότητας».
Η ενέργεια και ευγενική αυτή πρωτοβουλία χαροποίησε όλους και ιδιαίτερα τους εκπαιδευόμενους νέους, καθώς καταδεικνύει αρετές όπως ευαισθησία, αλληλεγγύη και ενδιαφέρον προς τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες που το πρόβλημά τους διαρκεί όσο και η ζωή τους.

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» είναι Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρίες και ιδρύθηκε το 1990. Η ίδρυση του πριν από 27 χρόνια , από την Μαρία Τσούτσου, μητέρα του Γιώργου Τσούτσου, για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, είναι ένα αυτόχθονο, κοινωνικό έργο ευαισθησίας και αγάπης για τους αδελφούς μας με την πληγωμένη νοημοσύνη. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. και συγκεκριμένα Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ειδικώς Αναγνωρισμένο. Τελεί υπό την αιγίδα και τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος. Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» παρέχει υπηρεσίες σε άτομα εκπαιδεύσιμα και ασκήσιμα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, (κινητικές, αισθητηρίων οργάνων, λόγου, ελαφρές ψυχικές διαταραχές, αυτισμό, σύνδρομο Down κ.λ.π.,) άνω των 15 ετών από όλο το νομό Αιτωλ/νίας, εντελώς δωρεάν. Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται στις δύο Εκπαιδευτικές του Μονάδες, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο. Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή, των οποίων τα μέλη είναι εθελοντές. Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» έχει συμπεριληφθεί στο άρθρο 6 του υπ’αρ.3699/2008 Νόμου περί «Ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία ή με ειδ. Εκπαιδευτικές ανάγκες», σύμφωνα με τον οποίο καθορίστηκε η παρουσία του ως Φορέα Ν.Π.Ι.Δ. πιστοποιημένου από το Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ., για να παρέχει εκπαίδευση και συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα άνω των 15 ετών με βαριά νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, ισότιμα, με τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ