Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν σημαίνει και ανομία Δήμαρχε κ. Αποστολάκη.

1026

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 

Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

 

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

-Να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΠΛΑΓΙΑ. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από το Δήμο. Τα χρήματα που χρειάζονται υπάρχουν. Πολιτική βούληση χρειάζεται. Αν μου έδιναν το λόγο θα έλεγα συγκεκριμένα πως θα βρεθούν τα χρήματα.

  Αγαπητοί Αναγνώστες

 

Συνεπής στη δέσμευση μου απέναντι σας προχωρώ και σήμερα στην ενημέρωση σας για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στη Κατούνα τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23-10-2017.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1

Δυστυχώς αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Κουνέλης είναι πολιτικά ανεπαρκής στην άσκηση των καθηκόντων του. Κατά τη συνεδρίαση επικρατούσε χάος. Μιλούσε όποιος ήθελε , όποτε ήθελε, όσο ήθελε. Κυρίως για δευτερεύοντα θέματα.

 Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης έτριβε τα χέρια του από χαρά. Νομίζει ότι η πολιτική του δεν έχει βγει ή δεν θα βγει στο ξέφωτο . Εκμεταλλεύεται την έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης κυρίως από τη Μείζονα Αντιπολίτευση.

 Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ Φερεντίνος παγιδευμένος από τις δικές του πολιτικές αμαρτίες τη προηγούμενη δημοτική περίοδο ουσιαστικά βάζει πλάτη να περνά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα τη πολιτική της. Έτσι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στη λειτουργία της Δημοκρατίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Δήμαρχε κ Αποστολάκη τούτη τη δημοτική περίοδο ένα από τα βασικά που χρεώνεστε αρνητικά πολιτικά είναι η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας εξυπηρετεί πολιτικά και το ανέχεστε. Μακροπρόθεσμα όμως κάνετε μεγάλη ζημιά στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν τιμάτε το θεσμό με αυτή τη πολιτική σας. Έχετε υπόψη ότι ο Δήμος θα υπάρχει και μετά το χρονικό διάστημα που έχετε τη πολιτική νομιμοποίηση να τον διοικείτε.

Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου έχετε πάρει ένα κατήφορο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Σας ζήτησα επανειλημμένα να μου δώσετε το λόγο, σας υπέβαλλα αίτηση γραπτώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να μου δώσετε το λόγο να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για σοβαρά θέματα που είχαν σχέση με τα θέματα της συνεδρίασης του ΔΣ αλλά και για κάποια άλλα που σκοπίμως ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης δεν ανέφερε στην ενημέρωση του.

 Είστε υπάλληλος του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κ Κουνέλη. Δυστυχώς δεν τιμάτε τη τιμητική θέση που κατέχετε. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Δημοτική του ομάδα ΦΟΒΑΣΤΕ να δώσετε το λόγο σε ενημερωμένους πολίτες.

 Φοβάστε την αλήθεια. Τρέμετε γιατί θα αποκαλυφθεί η πολιτική σας ανεπάρκεια. Αν νομίζετε ότι θα με φιμώσετε είστε βαθιά γελασμένοι. Πλανάστε πλάνη οικτρά.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πριν αποφασίσουν για ένα θέμα πρέπει να ακούνε όλες τις απόψεις . Το να μην θέλετε να ακούσετε όλες τις γνώμες ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Σας παραδίδω στη κρίση των Δημοτών και να έχετε κατά νου ότι αυτά που θέλω να μάθουν οι Δημότες και οι πολίτες ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ.

Είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. Ενοχλώ μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Το γνωρίζω και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Θεού θέλοντος .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2

Μείωσαν λογαριασμούς από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης και από χρηματικούς καταλόγους τέλους κοινοχρήστων χώρων. Τούτη τη φορά μετά τη γενική κατακραυγή δεν τόλμησαν να διαγράψουν οφειλές όπως έκαναν στα παλιά Σκλάβαινα για μικροκομματικούς λόγους με το αλήστου μνήμης επιχείρημα ότι στα παλιά Σκλάβαινα είχε να πάει νερό πολλά χρόνια, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν έλλειψε ποτέ και μάλιστα είναι το μοναδικό χωριό που έχει αποκλειστικά νερό Κορπής.

 Ενοχλεί η αλήθεια. Αλλά δεν κρύβεται αιώνες τώρα και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης .Καμία αναφορά για τη τήρηση της νομιμότητας. Καμία αναφορά για τη προκλητική κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος.

            Εδώ ζητούσα επίμονα το λόγο. Δεν μου δόθηκε γιατί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί ως υπάλληλος του Δημάρχου και της πλειοψηφίας.

Ερωτώ το λογιστή κ Κουνέλη τα λεχθέντα για το διπλογραφικό σύστημα που δεν υπάρχει στο Κέντρο Μέριμνας παρότι ο νόμος το ορίζει ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ; Aπαντήστε κ Κουνέλη.

Τα υπόλοιπα θα τα εξετάσουν οι αρμόδιοι της πολιτείας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

 Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επιχορήγηση του Κέντρου Μέριμνας με το ποσό των 150.000 ευρώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4

1) Έγινε δεκτή η αίτηση του κ Κοτρώτσου Ιωάννη για παράταση μισθώματος του δημοτικού κυλικείου στη θέση << Ρούγα>> Παλιαμπέλων για έξι έτη.

2) Έγινε δεκτή η αίτηση της << ΑΡΩΜΑ ΙΟΝΙΟΥ Α.Ε>> για παράταση μισθώματος δημοτικού αναψυκτηρίου Παλαίρου μέχρι συμπλήρωση δωδεκαετίας έως 01.02.2022 κατά πλειοψηφία.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Μωραΐτης Νίκος διαφώνησε και πρότεινε τη διεξαγωγή άμεσα δημοπρασίας. Ερωτώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και ειδικότερα αυτούς της Παλαίρου γιατί δεν συμφώνησαν με αυτή τη πρόταση; H πρόταση αυτή ήταν υπέρ ή κατά των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών; Παρακαλώ απαντήστε.

3) Έγινε δεκτή η αίτηση του κ Μασούρα Αλέξιου για παράταση μισθώματος του Δημοτικού Ιχθυοτροφείου << Μυρτάρι>> στη θέση << ΧΩΡΑ>>.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5

 Το έργο βιολογικός της Κατούνας,το άνοιγμα των λουτρών ΤΡΥΦΟΥ ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης τα παρέπεμψε στο απροσδιόριστο μέλλον. Σε παρέμβαση μου , χωρίς να μου δοθεί ο λόγος, ρώτησα αν τα 10.000.000 ευρώ για το βιολογικό της Κατούνας υπάρχουν, ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης έκανε πως δεν άκουσε.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6

Αν και εφόσον υπάρχει νερό κατά το Δήμαρχο ,μετά τρία χρόνια που διοικεί, θα δοκιμάσει το καινούργιο δίχτυο της Κατούνας. Παρακαλώ κρίνετε τη τοποθέτηση αυτή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η << Μεταφορά διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250κλπ>>

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8

Έγινε για μια ακόμη φορά αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017. Είναι ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής αν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Σε αυτό συμφωνούν οι πάντες.

 Ένας από τους λόγους που ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης φοβάται να κάνει τη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λογοδοσία του Δημάρχου που προβλέπεται από το νόμο. Εσείς Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου τι κάνετε για το θέμα;

Eνας από τους λόγους που σας αποκαλώ υπάλληλο του Δημάρχου. Ενοχλείστε βέβαια. Με αφήνει παγερό αδιάφορο. Ας προσέχατε.

  Αγαπητοί Αναγνώστες

Έχω καταθέσει αιτήσεις ,με αριθμούς πρωτοκόλλου αρμοδίως, στη τεχνική υπηρεσία του Δήμου, στο ΦΟΣΔΑ, στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου, στους Δημοτικούς Συμβούλους της Παλαίρου και στα τοπικά συμβούλια Παλαίρου και Πογωνιάς τέλη Ιουλίου. Απάντηση δεν πήρα καμία. Τυχαία; OXI BEBAIA. Στο κατάλληλο χρόνο θα πούμε πολλά.

Καλώ το Δήμαρχο κ Αποστολάκη να μεριμνήσει να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν λάβω απαντήσεις το επόμενο δεκαήμερο επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια μου.

Αρμόδιοι που απευθύνονται οι αιτήσεις ,Τι φοβάστε και δεν απαντάτε ως οφείλετε στις αιτήσεις ενός πολίτη;

 

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ