Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΔημοτικές εκλογές Αγρινίου : «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει...

Δημοτικές εκλογές Αγρινίου : «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κομματική εντολοδόχος ή βραχίονας της εκάστοτε εξουσίας. »

Date:

Σχετικά άρθρα

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Μετά από σχετικό δημοσίευμα , που προηγήθηκε στην τοπική ιστοσελίδα agrinionews.gr,  ακολουθεί η αντίστοιχη  απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που εστάλη ως απάντηση:

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023. Ουδεμία αμηχανία. Προχωράμε με ξεκάθαρη θέση.

Απαντώντας στο ανώνυμο κείμενο-άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα σας την 29η Μαΐου και στη στήλη «Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023», σχετικά με τη δήθεν αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Δημοτικές Εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023, επισημαίνουμε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σεβόμενος απολύτως τις βασικές αρχές της πολιτικής και διοικητικής αυτοτέλειας, που απορρέουν από το Σύνταγμα και διέπουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν βρίσκεται σε καμία αμηχανία και έχει ξεκάθαρη θέση για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κομματική εντολοδόχος ή βραχίονας της εκάστοτε εξουσίας. Με αυτή την έννοια ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και υποστηρίζει αυτοδιοικητικές προσπάθειες και δυνάμεις με τις οποίες υπάρχει μια συναντίληψη για τα βασικά ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αγωνίζονται για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση του θεσμού.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο πρώην Δήμαρχος Θεστιέων, κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, εξεδήλωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει ως υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023, με κείμενό του-πρόσκληση προς όλα τα κόμματα και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε τον υπερκομματικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και επίσης ότι η ενότητα του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου είναι προϋπόθεση για να έχουμε θετικό εκλογικό αποτέλεσμα και να τεθεί ένα τέρμα σε μια Δημοτική Αρχή και πολιτική παρωχημένη και παλαιοκομματική που λειτουργεί με όρους πελατειασμού και αδιαφάνειας.

Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω θέση και αντίληψη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε να στηρίξει την εν λόγω προσπάθεια του κ. Τραπεζιώτη, η οποία συνάδει με τις βασικές θέσεις και απόψεις μας για τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό και εκτίμηση του ανώνυμου συντάκτη, που αναφέρεται στο συνολικό ποσοστό του κεντροαριστερού χώρου σε επίπεδο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και ανέρχεται σε ποσοστό 40%, να διευκρινίσουμε απλά για την ορθότερη εκτίμηση των πραγμάτων ότι με βάση και την τελευταία εκλογική αναμέτρηση στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έλαβε στον Δήμο Αγρινίου ποσοστό 27,72 % και το ΠΑΣΟΚ ποσοστό 12,55 %.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img