Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΔήμος Ξηρομέρου: Κάδοι χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στους μεγάλους οικισμούς

Δήμος Ξηρομέρου: Κάδοι χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στους μεγάλους οικισμούς

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

«Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή»

Ο Δήμος Ξηρομέρου, με σύνθημα «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή» υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου» εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας τους πολίτες για τη Διαλογή Βιοαποβλήτων στην Πηγή (ΔσΠ) και την Οικιακή Κομποστοποίηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναπτύσσεται δίκτυο χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στους μεγάλους οικισμούς του Δήμου (Κανδήλα, Μύτικα, Αστακό, Κουβαρά και Φυτείες) όπου θα τοποθετηθούν 140 καφέ κάδοι, στους οποίους θα συλλέγονται χωριστά τα οργανικά απορρίμματα (βιοαπόβλητα) και θα μεταφέρονται από τον Δήμο με ειδικό απορριμματοφόρο που θα προμηθευτούμε μέσω του προγράμματος, σε Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ).

Το προσεχές διάστημα (Απρίλιο – Ιούνιο 2024) θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και Oικιακής Kομποστοποίησης, τη χρήση των καφέ κάδων, τις πρακτικές διαχείρισης των βιοαποβλήτων, τους στόχους, τα στάδια και τα οφέλη από τη συμβολή σε αυτό το εγχείρημα. Στο σπίτι και στην επιχείρησή μας, αλλάζουμε κουλτούρα κι επιλέγουμε τη Διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή (ΔσΠ).

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προγραμματιστεί δύο (2) ανοιχτές εκπαιδευτικές/ ενημερωτικές εκδηλώσεις σε κοινό, δύο (2) εκπαιδευτικές/ ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία, καθώς και ενημέρωση των πολιτών μέσω κινητού περιπτέρου, με ταυτόχρονη διάθεση πληροφοριακού υλικού.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα