Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΔημήτρης Τραπεζιώτης: Ποιος είναι τελικά ο κ.Πιστιόλας;  Και σε τι αποσκοπεί;

Δημήτρης Τραπεζιώτης: Ποιος είναι τελικά ο κ.Πιστιόλας;  Και σε τι αποσκοπεί;

Date:

Σχετικά άρθρα

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων «Συνταγματάρχης Καραχρήστος»

Κείμενο και φωτογραφίες (από το μνημείο του 2/39 Συντάγματος...

Βροντερό παρών των συνταξιούχων Αιτωλ/νίας στην Αθήνα

Βροντερό παρών έδωσαν οι συνταξιούχοι σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου...

Αποκομίζοντας κέρδη σε ξεχασμένους τόπους: H Βόρεια Εύβοια σε πρώτο πλάνο

                                           Των Βασιλικής Γραμματικογιάννη και Ρέας Τζανετάκου « Αποχωρούν τα...

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας...

 Ένα νέο βίντεο αναρτήθηκε στα social media του συνδυασμού «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Δημήτρη Τραπεζιώτη με ένα απόσπασμα από την ομιλία του,  που προκάλεσε έντονα ερωτήματα και προβλημάτισε τους δημότες της πόλης του Αγρινίου.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ο κ.Τραπεζιώτης άσκησε δριμεία κριτική στον Κώστα Πιστιόλα κάνοντας λόγο για

στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του, προερχόμενα από το ΓΕΜΗ και είπε συγκεκριμένα : «Μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο «ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» στην οποία Πρόεδρος είναι ο κ. Κώστας Πιστιόλας και που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εκμετάλλευση ενέργειας με φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες ή άλλες ΑΠΕ με σκοπό το κέρδος είναι ταυτόχρονα και μέλη του ψηφοδελτίου του κ. Πιστιόλα. Άρα τα ίδια πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους με οικονομικούς όρους και συμφέροντα συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο του κ. Πιστιόλα. Και ως εκ τούτου , ευλόγως σκέφτεται κάποιος ότι η συμμετοχή τους μπορεί να αποσκοπεί και στην προώθηση των συμφερόντων τους. Στο ερώτημα που μπορεί κανείς εύλογα να διατυπώσει: «Και τι πειράζει να είναι κάποιος μέλος ενεργειακής κοινότητας και ταυτόχρονα υποψήφιος για το Δήμο;» Η απάντηση είναι: Βεβαίως και πειράζει διότι:

Α) Υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων, μια σύγκρουση καθηκόντων, διότι η επιδίωξη ικανοποίησης των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων των μελών της εν λόγω Ενεργειακής Κοινότητας έρχεται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον όπως αυτό εκφράστηκε με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου για την μη εγκατάσταση αιολικού σταθμού με ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο.

Β) Οι ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και εκμετάλλευσης ενέργειας είναι αυτές που έχουν καταλάβει το σύνολο σχεδόν του ηλεκτρικού χώρου εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη και λειτουργία των δημοτικών ενεργειακών κοινοτήτων που έχουν ως σκοπό όχι το κέρδος αλλά την ελάφρυνση των πολιτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Γ) Στο σημερινό κόσμο δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση να δουλεύει δυοίν κυρίοις, να λειτουργεί δηλαδή ταυτόχρονα με κριτήρια ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος.
Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια για να μπορεί να αποφασίσει με γνώση και διαύγεια».

Και τόνισε ότι «Ο δήμος είναι θεσμός συνυφασμένος με τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον και όχι μαγαζί ή επιχείρηση».

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα